Labdarúgás: a Tiszaszigettel játszik szombaton a Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton 10 órától az első előkészületi mérkőzésén lép pályára a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata, az ellenfél a megyei I. osztályú Tiszasziget lesz a Felső Tisza parti stadionban.

Két hét kemény, izzasztó tréningezést követően végre mérkőzésen is megmozgathatják izmaikat a Tisza Volán SC Szeged NB III-as labdarúgócsapatának játékosai. Nem véletlenül említjük immár hosszabb nevén az együttest, hiszen Bánóczki Sándor technikai vezető arról tájékoztatta portálunkat, hogy a korábban az MLSZ-től kapott tájékoztatás nem volt pontos: ő maga adta le a nevezést Tisza Volán SC Szegedként.

A kék-feketék a szombat délelőtti forróságban, 10 órától a Tiszaszigetet fogadják majd a Felső Tisza parton. Buchholcz Gábor vezetőedző a SZEGEDma.hu-nak azt mondta: a legfőbb cél, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon a találkozón, illetve a kedden 17 órakor a Mórahalom ellen sorra kerülő derbin, hiszen a jövő hét végére szeretné kialakítani azt a keretet, melyre az őszi szezonban számít. Akik a szűkítés áldozatául esnek, környékbeli kisebb csapatoknál kaphatnak lehetőséget kölcsönjátékosként. “Bízom benne, hogy a két meccs felüdülést jelent majd a srácoknak az alapozás közben, ugyanakkor azt is várom, hogy kemény küzdelmet folytatnak egymással azok, akik ugyanzon a poszton szeretnék biztosítani helyüket az őszi kezdőben” – fejtette ki a mester.

Nem lép majd pályára szombaton Mórocz Zsolt, aki vírusos fertőzéssel küzd, Udvari Szabolcs, aki munkahelyi elfoglaltság miatt hiányzott a héten, s csak a lelátón foglalhat helyet Beretka Péter, valamint Búzási Péter – az ő lábukat feltörte a cipő… Visszatér viszont nyaralásából Nagy Ádám, így az új szerzeményt, a megye II. társgólkirályát társai közt láthatjuk majd az edzőmeccsen. Bemutatkozik másik két újonnan érkezett labdarúgó is: Pálfi Árpád, aki – mint arról korábban beszámoltunk – Tompáról jött Szegedre, valamint Orosz Viktor is. Utóbbi fiatalemberről annyit érdemes tudni, hogy a Kcsekemét U19-es alakulatának tagajként a kiemelt I. osztályú bajnokságban szerepelt eddig, s Huszárik Zsolt ellenlábasa lehet az irányító középpályás szerepkörében. Huszárik tehát marad a Volánban, Vida Gergelyt azonban ősszel minden valószínűség szerint nélkülöznie kell Buchholcz Gábornak, hiszen a kiváló hátvéd szeptembertől négy hónapra Angliába utazik.

A tervezett kezdőcsapat szombat délelőttre: Dongó – Mészáros, Boldizsár, Vida, Grünwald – Dargó, Szabó A. – Baji R., Huszárik, Pálfi – Szabó T.

Előző sztori

Júliusi Tiszatáj: A Rab ember fiai és a Családi kör

Következő sztori

Páva felelősségre vonja a városi vagyon elherdálóit