Gazdaság

Kiírták a civil szervezetek fejlesztését támogató pályázatot Csongrád megyében is

Kiírták a civil szervezetek fejlesztését támogató pályázatot Csongrád megyében is

2009. július 13., hétfő
Kiírták a civil szervezetek fejlesztését támogató pályázatot Csongrád megyében is

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírta a "Civil szervezeteknek szolgáltató, azokat fejlesztő szervezetek támogatása" című pályázatot a Társadalmi Megújulási Operatív Programban Somogy, Csongrád és Komárom-Esztergom megyében.

Az NFÜ honlapján közzétett tájékoztató szerint a civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése, azon keresztül pedig működésük hatékonyabbá és eredményesebbé tétele a célja a három megyében megjelentetett európai uniós pályázatnak. Az érintett megyékben működő, nagy tapasztalatú civil szervezetek adhatják át tudásukat, és szervezhetik meg más civil szervezetek képzését, felkészítését területükön. A konstrukció keretében a résztvevő civil szervezetek komplex szervezetfejlesztésére, azon belül egyebek között a szervezetek cél szerinti tevékenységéhez kapcsolódó, valamint jogi, pénzügyi, adózási, könyvviteli, informatikai, hálózatépítési, kommunikációs és más területeket érintő műhelymunkák szervezésére, tanácsadásra, valamint tréningek és képzések szervezésére, lebonyolítására igényelhető uniós támogatás. A pályázati kiírás keretében a 2007. január 1. előtt bejegyzett egyesületek és alapítványok, illetve konzorciumi partnerként közhasznú társaságok és közhasznú tevékenységet folytató nonprofit gazdasági társaságok igényelhetnek uniós támogatást olyan projektekre, amelyek Somogy, Csongrád, Komárom-Esztergom megye területén valósulnak meg. A pályázat keretében 25 millió és 50 millió forint közötti uniós támogatást lehet elnyerni. A pályázatokat 2009. szeptember 7. és 2009. szeptember 21. között lehet beadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.