Kultúra

Kiállítás a Megyeházán: Száz év fényei

Kiállítás a Megyeházán: Száz év fényei

2009. július 14., kedd
Kiállítás a Megyeházán: Száz év fényei

Életképek a 100 éves Gyergyószentmiklósról

kiallitas6

Az 100 éves Gyergyószentmiklós városába kalauzolja el a látogatókat a Száz év fényei című kiállítás, amelynek a Megyeháza ad otthont. A 2007-ben, egy fotótáborban készült életképeket csodálva a néző egy-egy pillanatra a 20.000 fős lakosú erdélyi településen érezheti magát. A tárlatot Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és Bajna György gyergyószentmiklósi újságíró nyitotta meg - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Amikor az ember eljut Erdélybe, megváltozik az élete - mondta el a tárlat megnyitóján

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, akinek személyes kötődése is van Gyergyószentmiklóshoz. Édesanyja ott született, így gyermekkora nyarait ő minden évben ott töltötte. Hozzátette: azt szeretné, ha ez a kiállítás hozzájárulna ahhoz, hogy minden magyar ember vágyat érezzen arra, hogy ellátogasson Erdélybe. Az eseményen Gyergyószentmiklós városát egy onnan érkezett neves újságíró,

Bajna György

mutatta be. Felidézve a település történetét kiemelte például, hogy 1910-ben Szeged mellett Magyarország második leggazdagabb mezővárosaként emlegették Gyergyószentmiklóst. A tárlaton olyan művészi megközelítésű fotók kaptak helyet, amelyek többet mutatnak egy-egy épületről, mint műemlék - ezt már

Török Mária

, a tárlatot szervező Múzsa Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója mondta el. A Megyeháza aulájában összesen 30 fotó kapott helyet. A képeket Magyarországon először Csongrádon állították ki, onnan vitték Keszthelyre, majd hozták ide Szegedre, innen pedig Egerbe viszik tovább. A kiállítás a Megyeházán július 24-ig látható. A Száz év fényei tárlat anyagából egy könyv is készült, ugyanezzel a címmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.