Hétfő: Thealter színházi fesztivál 2009

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn kezdődik és egész héten tart Szegeden a Thealter, a Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója, amely változatos programokat kínál különböző helyszíneken minden korosztálynak. Nyári szünet után izgalmas kiállítással nyit a Somogyi-könyvtár a Csillagászat Éve alkalmából, és a Szent Koronáról hallhatunk előadást a Nemzeti Klubban. Az IH Rendezvényközpontban az Amatőr Képző- és Iparművészek Köre (AKIK) kiállítása látható hétfőtől hó végéig, jó filmek és szünidei matiné a moziban, a Casablanca Green-ben pedig hétfő este Latin Party.

A Somogyi-könyvtár programjai

Hétfőtől újra nyitva a Somogyi-könyvtár, amely augusztus 29-ig a következő nyitvatartási rend szerint várja látogatóit: hétfőn, kedden, szerdán, pénteken 10-18 óráig, csütörtökön 13-18 óráig, szombaton 10-16 óráig.

A könyvtár I. emeletén hétfőtől látható Csillagok – bolygók – művészet című kiállítás, amely igazi kuriózum: azt mutatja meg, hogyan ábrázolták a művészetben a napot, holdat, égitesteket, csillagokat különböző korokban, különböző stílusokban, különböző technikákkal az ősi kezdetektől egészen máig. A kiállítás a Csillagászat Éve alkalmából készült és augusztus 29-ig látogatható.

Közéleti Kávéház

A Nemzeti Klubban, a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület Klubhelységében (Újszeged, Fő fasor 9.) hétfőn 17 órakor Mit tudunk a Magyar Szent Koronáról? Előadó: Kádár Kenese nyugdíjas gépészmérnök (Érd); Virtuális kiállítás: faragványok, szóképek. Előadó: Szép László nyugdíjas tanár (Nyírbátor).

IH – Az Amatőr Képző- és Iparművészek Köre (AKIK) kiállítása

Hétfőn nyílik meg az IH Rendezvényközpontban az Amatőr Képző- és Iparművészek Köre (AKIK) kiállítása. A csoport 1998-ban alakult 23 fővel. A tagok, mint ahogyan a nevükben is benne van, többségében amatőr alkotók. A tagok zöme festő, de találhatunk közöttük szobrász, fafaragó, ikon- és üvegfestő, Tiffany készítő, keramikus és grafikus művészt is. Az IH Rendezvényközpont immár sokadik alkalommal ad helyt a művészeknek. A kiállítás megtekinthető július 31-ig a központ nyitva tartási ideje alatt.

Thealter- Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója 2009.

Hétfőn kezdődik és egész héten tart Szegeden a Thealter, a Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója. A 19 éves nemzetközi színházi fesztivál az idén is szeretettel várja az érdeklődő 10-15 éves gyerekeket és 16-18 és fiatalokat Maszkaland elnevezésű gyerek- és ifjúsági szigetére a Vasvári Szakközépiskolába. Hétfőtől július 26 ig három kreatív alkotóműhely, színházi előadások, koncert, filmek, számtalan meglepetés, izgalom és vidám hangulat várja a fiatalokat az illúzió jegyében.

A fesztivál hétfői eseményei a következők: 9-18 óráig a Vasvári SZKI-ban Maszkaland: 1. nap. Ugyanott 17-18 óráig Gyerekszem Filmfesztivál: Válogatás a legjobb filmekből. 18 -19 óráig a Régi Zsinagóga udvarán Fesztiválmegnyitó és Ekisfeszt díjkiosztó. 19-20 óráig a Régi Zsinagógában a Nagy József Regionális Kreatív Műhely előadása: Sho-bo-gen-zo. 22- 23 óráig a JATE Klubban a Szegedi Egyetemi Színház előadása: Szerelmesek és Don Quijoték.

A részletes program a www.thealter.hu oldalon olvasható.

Hétfői moziműsorok

A Grand Caféban hétfőn:

19 órakor: Che – Az argentin – feliratos francia-spanyol-amerikai film, rendező: Steven Soderbergh.

21 órakor: Versailles – feliratos francia film, rendező: Pierre Schöller.

A Belvárosi Mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Szünidei matinéEsti mesék – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Szereplők: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce. Rendező: Adam Shankman.

16, 18 és 20 órakor: Jégkorszak 3. – A dínók hajnala 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Carlos Saldanha.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: A pankrátor – színes, feliratos amerikai dráma. Szereplők: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood. Rendező: Darren Aronofsky.

20.30-kor: Éjszaka a múzeumban 2. – színes magyarul beszélő amerikai-kanadai akció-vígjáték, rendező: Shawn Levy.

Csőke József terem:

18.30-kor: Érzékeny pont – színes feliratos amerikai filmdráma, rendező: Alan Ball.

20.45-kor: Moszkva, Belgium – színes feliratos belga romantikus vígjáték, rendező: Christophe Van Rompaey.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Buli a Partfürdőben

A Casablanca Green-ben (Újszegedi Partfürdő) hétfő este Latin Party. A belépés ingyenes.

Előző sztori

Most egy villamosvezetőre támadtak Szegeden

Következő sztori

A rokkantnyugdíjasok is sztrájkba léphetnek