Elkészült a csoportbeosztás a megyei futballbajnokságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az FK 1899 Szeged és az Újszentiván is a megyei II. osztályban indul megyénkben – többek között ez a kérdés is eldőlt csütörtökön a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) ülésén. A megye második vonalát két csoportra osztották.

A CSLSZ elnöksége a versenybizottság előterjesztése alapján egyhangúlag elfogadta a 2009-2010. évi megyei osztályú férfi felnőtt bajnokságok kialakítását – tájékoztatta portálunkat a CSLSZ.

A megyei I. osztályú bajnokság résztvevői: Ásotthalom TE, Balástya KSK, Csanádpalota FC, Csongrád TSE, Károlyi DSE – Tiszasziget, Kiskundorozsma ESK, Kisteleki TE, Kiszombori KSK, Mindszent SE, Mórahalom VSE, Nagymágocs SE, Röszke SK, Sándorfalva SC, Szentesi Kinizsi TE, Szegedi VSE – Gyálarét, Tápé ESK.

A megyei II. osztályú bajnokságot 3 fordulós rendszerben bonyolítják le, az őszi szezonban 14, a tavaszi szezonban 13 fordulóval. A 28-29. fordulóban a két csoport győztese játszik egymással a II. osztályú bajnoki és 2. helyezett címért. A bajnokság végén mindkét csapat feljut a megyei I. osztályú bajnokságba. A bajnokság végén mindkét csoport 10. helyezettje kiesik a megyei III. osztályú bajnokságba.

A megyei II. osztályú bajnokság Homokháti csoportjának résztvevői: Baks KSK, Bordány SK, Csanytelek SE, Forráskút SE, FK 1899 Szeged, Szatymaz SK, Tömörkény KSE, Universitas SE Tanárképző, Üllés LC, Zsombó SE.
A megyei II. osztályú bajnokság Tisza-Maros csoportjának résztvevői: Algyő SK II., Apátfalva SC, Fábiánsebestyén KSK, Hódmezővásárhely FC II. – Becsényi, Makó FC II., Szegvár SC, Székkutas TC, Szőreg RSE, Újszegedi TC, Újszentiván SE.

A megyei III. osztályú bajnokság csoportjának résztvevői: Balástya SK II., Csongrádi Öregfiúk, Deszk SC, Földeák TC, Hódmezővásárhely FC III. – Bercsényi, IKV – Alsóváros SE, Károlyi DSE II. – Tiszasziget, Kübekháza SE, Öttömös SE, Pusztamérges SE, Ruzsa, Földeák TC, Zákányszék SK.

A SZEGEDma.hu felhívta az FK 1899 Szeged trénerét, Hüvös Gábort, hogy értékelje az osztályváltást. A fiatal edző elmondta, hogy a csapatot alkalmasnak találja a második osztályban való szereplésre, szerinte egy stabil középcsapattá válhat az FK. Mind az elnökség, mind pedig a játékosállomány képes megbirkózni a második vonal kihívásaival. „Stílusváltásra lesz szükség, hiszen bár amatőrök vagyunk, de most már mindenkitől profi hozzáállást várok, ami az edzéseken és a mérkőzésen való szerepést illeti” – így az edző.

Előző sztori

Pick Szeged: Rengeteg futás és vereség

Következő sztori

LMP: kevesebb demokrácia ötpárti egyetértéssel?