Bulvár

Beválásvizsgálat: fókuszban a pályakezdő rendőrök

Beválásvizsgálat: fókuszban a pályakezdő rendőrök

2009. július 15., szerda
Beválásvizsgálat: fókuszban a pályakezdő rendőrök
bevalas

Pályakezdő rendőrökkel találkozott kedd délelőtt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése. A fórum keretében az ifjú kollégák elmondhatták tapasztalataikat a rendőri munkáról - azt, hogy hogyan érzik magukat munkahelyükön, ezáltal adva egyfajta visszacsatolást a parancsnokok számára - tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Idén május közepén 45 tiszthelyettes állt a megyében szolgálatba, néhány héttel később, június 1-jén pedig 5, rendőrtiszti főiskolát végzett fiatal került ki az iskolapadból és csatlakozott az állományhoz. Nem ez az első alkalom, hogy a pályakezdőknek lehetőségük nyílik interaktív, közvetlen beszélgetésre a megye rendőri vezetésével, hiszen a főkapitányság 2002. óta végez „beválás-vizsgálatot" szakpszichológus vezetésével. A résztvevőket

Lukács János

rendőr dandártábornok megyei főkapitány köszöntötte. Elmondta, hogy ez egy fontos időszak a fiatalok számára, hiszen a szakma mellett most ismerkednek a „nagybetűs" élettel. Röviden értékelte a főkapitányság munkáját, átfogó képet adva annak tevékenységéről, helyzetéről. A részt vevő ifjú rendőrök a fórumon beszéltek eddigi tapasztalataikról munkájuk és szolgálati helyük vonatkozásában. A jelenlévők hozzászólásaik során pozitív tapasztalataikról számoltak be. Kiemelték, hogy jól érzik magukat a kollektívában, úgy vélik, gyorsan befogadták őket. Ha kérdésük támad, tapasztaltabb kollégáikhoz bármikor fordulhatnak, segítőkészek és szívesen látják el hasznos információkkal, ezáltal is hozzásegítve őket a szakma minél jobban történő elsajátításához. Az iskolában szerzett ismereteket a munka során jól tudják alkalmazni, de a gyakorlat tudja azt igazán elmélyíteni. Bár ez a beilleszkedés, betanulás időszaka, többen már sikeres felderítéssel, elfogással is büszkélkedhetnek. A főkapitányság vezetői szintén elmondták saját tapasztalataikat, és jótanácsokkal látták el őket, ezáltal is inspirálva a jelenlévő fiatalokat arra, hogy találják meg számításukat e szép, ámde komoly és felelősségteljes hivatásban. A fórum ifjú résztvevőinek túlnyomó többsége ambiciózus, komoly terveik vannak az ismeretek bővítése terén, egyetemi és főiskolai tanulmányokat kívánnak a közeljövőben munkájuk mellett folytatni. Az 50 fő újonnan felszerelt fiatal rendőr közül a mai napon a csoportos interaktív beszélgetés megvalósíthatósága végett 15 fő vett részt, a többieknek a közeljövőben lesz lehetőségük hasonló formában és módon elmondani véleményüket, tapasztalataikat. A fiatalok legközelebb decemberben vesznek részt hasonló beszélgetésen, akkor már bővebb tapasztalatokról számolhatnak be. A főkapitányság tervei között szerepel, hogy a „beválásvizsgálat" következő lépése háromfős lenne, a pályakezdő rendőr mellett közvetlen parancsnoka és rendőrségi pszichológus bevonásával - tudatta potálunkkal a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.