Közélet

ÁSZ: átláthatatlan pénzfolyam az egészségügyben

ÁSZ: átláthatatlan pénzfolyam az egészségügyben

2009. július 18., szombat
ÁSZ: átláthatatlan pénzfolyam az egészségügyben

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelentéstervezete szerint a magáncégek közreműködése nem tette sikeresebbé az egészségügyi intézmények gazdálkodását – írja a szombati Népszabadság. A napilap birtokába került dokumentum szerint miután az ágazatnak se terve, se stratégiája nincs a magántőke bevonásával, lehetséges szerepvállalásával kapcsolatban, átláthatatlan folyamatok, szabályozatlan piaci viszonyok alakítják a területen amúgy gőzerővel zajló privatizációt.

Egy-egy kórház magánműködtetésbe adásától a takarítás kiszervezéséig minden olyan megoldást vizsgált az Állami Számvevőszék, amellyel a hazai egészségügyben közpénzt privát cégre bíztak valamilyen szolgáltatás teljesítése fejében. Általában a közpénzek felhasználása tekintetében drágán, és előnytelen feltételekkel szerződnek az egészségügyben a magáncégekkel – áll a cikkben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.