Sport

A Mórahalom sem okozott gondot a Volánnak

A Mórahalom sem okozott gondot a Volánnak

2009. július 21., kedd
A Mórahalom sem okozott gondot a Volánnak
tiszavolanmorahalom19.jpg

Második felkészülési mérkőzését is magabiztosan, kapott gól nélkül nyerte meg a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata. Baji Renátóék kedd este háromszor harminc percet játszottak a "fű kettőn" a Mórahalom ellen. Jól mutatkozott be az Algyőről érkezett Végh Ariel.

A szombati, Tiszaszigettel szembeni 10-0-s győzelmet követően kedden este ismét megyei I. osztályú ellenfelet látott vendégül az NB III-as bajnokságra készülő Tisza Volán SC Szeged. A Mórahalom elleni derbit a "fű kettőn" rendezték, mivel a centerpályát jelenleg bőséges locsolással készítik elő az illetékesek. A kényszerből választott pálya nem éppen Camp Nou-simaságú talaja bizony alaposan rányomta bélyegét a mérkőzésre, s nem éppen a támadó alakulatot segítette. A volános fiúk a körülmények ellenére is derekasan tették a dolgukat a masszív homokhátságiakkal szemben, s három alkalommal (az első harminc percben egyszer, az utolsóban kétszer) sikerült is bevenniük a vendégek kapuját. Az első két találat pontrúgást követően esett: előbb

Mórocz Zsolt

sodorta be a

Szilágyi Norbert

szabadrúgása után kipattanó labdát, majd

Végh Ariel

szabadrúgása után

Pálfi Árpád

volt szemfüles. A harmadik gólnál is a kedden bemutatkozó Végh készített elő, a kipörgő játékszert

Baji Szabolcs

juttatta a gólvonal mögé.

Buchholcz Gábor

csapatából ezúttal négyen hiányoztak sérülés, betegség miatt:

Beretka Péter

és

Szabó Tamás

belázasodtak,

Huszárik Zsolt

meghúzódott,

Nagy Ádám

pedig rúgást kapott szombaton. Nem csak Végh Ariel húzott mezt viszont "újoncként": a bajai

Hangya László

és a kecskeméti

Sztakó Tibor

is lehetőséget kapott - rájuk a korosztályos együtteseknél várnak majd feladatok a közeljövőben.

Hír a csapat háza tájáról, hogy a szombati, Baja elleni edzőmeccs nem 18, hanem 11 órakor kezdődik a Felső Tisza parton.

ujjatekosok.jpg

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged - Mórahalom 3-0 (1-0, 0-0. 2-0).

Tisza Volán SC Szeged: Czirják - Mészáros, Boldizsár, Grünwald, Szabó A. - Mórocz, Dargó - Baji R., Szilágyi, Bárdosi - Kazi. Játszottak még: Dongó, Vasas (kapusok), Búzási, Vida, Garamvölgyi, Udvari, Barna D., Szlobodnyik, Pálfi, Baji Sz., Orosz, Végh A., Sztanó, Hangya. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Buchholcz Gábor:

"Ismét mindenki játéklehetőséget kapott, s a srácok hajtottak, küzdöttek is becsülettel. Úgy érzem, kihozták ebből a pályából a maximumot. Sajnos a talaj nem nekünk kedvezett, ráadásul a góllövést csatárok nélkül nem könnyű gyakorolni, ma pedig több kulcsembert is nélkülöznöm kellett. Játékunkból hiányzott a frissesség, de ez a felkészülésnek ebben a szakaszában teljesen természetes. Remélem, a Baja ellen már mindenki a rendelkezésemre áll."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.