A Mórahalom sem okozott gondot a Volánnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavolanmorahalom19.jpgMásodik felkészülési mérkőzését is magabiztosan, kapott gól nélkül nyerte meg a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata. Baji Renátóék kedd este háromszor harminc percet játszottak a “fű kettőn” a Mórahalom ellen. Jól mutatkozott be az Algyőről érkezett Végh Ariel.

A szombati, Tiszaszigettel szembeni 10-0-s győzelmet követően kedden este ismét megyei I. osztályú ellenfelet látott vendégül az NB III-as bajnokságra készülő Tisza Volán SC Szeged. A Mórahalom elleni derbit a “fű kettőn” rendezték, mivel a centerpályát jelenleg bőséges locsolással készítik elő az illetékesek. A kényszerből választott pálya nem éppen Camp Nou-simaságú talaja bizony alaposan rányomta bélyegét a mérkőzésre, s nem éppen a támadó alakulatot segítette.

A volános fiúk a körülmények ellenére is derekasan tették a dolgukat a masszív homokhátságiakkal szemben, s három alkalommal (az első harminc percben egyszer, az utolsóban kétszer) sikerült is bevenniük a vendégek kapuját. Az első két találat pontrúgást követően esett: előbb Mórocz Zsolt sodorta be a Szilágyi Norbert szabadrúgása után kipattanó labdát, majd Végh Ariel szabadrúgása után Pálfi Árpád volt szemfüles. A harmadik gólnál is a kedden bemutatkozó Végh készített elő, a kipörgő játékszert Baji Szabolcs juttatta a gólvonal mögé.

Buchholcz Gábor csapatából ezúttal négyen hiányoztak sérülés, betegség miatt: Beretka Péter és Szabó Tamás belázasodtak, Huszárik Zsolt meghúzódott, Nagy Ádám pedig rúgást kapott szombaton. Nem csak Végh Ariel húzott mezt viszont “újoncként”: a bajai Hangya László és a kecskeméti Sztakó Tibor is lehetőséget kapott – rájuk a korosztályos együtteseknél várnak majd feladatok a közeljövőben.

Hír a csapat háza tájáról, hogy a szombati, Baja elleni edzőmeccs nem 18, hanem 11 órakor kezdődik a Felső Tisza parton.

ujjatekosok.jpg
Új játékosok: Pálfi Árpád, Végh Ariel, Orosz Viktor, Sztakó Tibor, Hangya László

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged – Mórahalom 3-0 (1-0, 0-0. 2-0). Tisza Volán SC Szeged: Czirják – Mészáros, Boldizsár, Grünwald, Szabó A. – Mórocz, Dargó – Baji R., Szilágyi, Bárdosi – Kazi. Játszottak még: Dongó, Vasas (kapusok), Búzási, Vida, Garamvölgyi, Udvari, Barna D., Szlobodnyik, Pálfi, Baji Sz., Orosz, Végh A., Sztanó, Hangya. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Buchholcz Gábor: “Ismét mindenki játéklehetőséget kapott, s a srácok hajtottak, küzdöttek is becsülettel. Úgy érzem, kihozták ebből a pályából a maximumot. Sajnos a talaj nem nekünk kedvezett, ráadásul a góllövést csatárok nélkül nem könnyű gyakorolni, ma pedig több kulcsembert is nélkülöznöm kellett. Játékunkból hiányzott a frissesség, de ez a felkészülésnek ebben a szakaszában teljesen természetes. Remélem, a Baja ellen már mindenki a rendelkezésemre áll.”

no images were found

Előző sztori

A tisztelet tisztelete – Kiállítás a Somogyi-könyvtárban

Következő sztori

Új utcanevek Marostő városrészben