Közélet

A maximális bírságot szabja ki a rendőrség a lezárt szegedi hídra jogtalanul fölhajtókra

A maximális bírságot szabja ki a rendőrség a lezárt szegedi hídra jogtalanul fölhajtókra

2009. július 20., hétfő
A maximális bírságot szabja ki a rendőrség a lezárt szegedi hídra jogtalanul fölhajtókra

A kiszabható helyszíni bírság maximumát, húszezer forintos büntetést fizettet a rendőrség azokkal, akik jogtalanul felhajtanak a felújítás miatt szombaton nulla órától lezárt szegedi Belvárosi hídra - közölte Németh Károly ezredes hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.

A hídon szinte folyamatos a rendőri jelenlét, a járőrök ellenőrzik, hogy a lezárt átkelőt a gyalogosok és kerékpárosok mellett csak a tömegközlekedési és a megkülönböztető jelzéseket használó járművek veszik-e igénybe - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója. A híd elavult dilatációs elemeinek cseréje miatt szükséges rekonstrukció szombaton kezdődött el. Augusztus 1-jéig részlegesen zárják le a hidat, ekkor félpályás útzár mellett csak a tömegközlekedési és a megkülönböztető jelzéseket használó járművek közlekedhetnek az úton. Augusztus 1-jétől 9-ig teljes lesz az útzár, a tömegközlekedést is a Bertalan hídra terelik, majd augusztus 18-ig újra félpályás lezárás következik. A híd lezárását követően szombaton teljesen beállt Szeged közlekedése, az átjutás a terelőútként kijelölt Bertalan hídon fél-háromnegyed órát vett igénybe, s azóta is gyakori a torlódás ezen az útvonalon, amely egyben a 43-as út Szegeden átvezető szakasza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.