A magyar baloldalnak szüksége van Gyurcsányra

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyurcsany11A volt miniszterelnök július 4-étől veszi át a Táncsics Mihály Alapítvány vezetését – értesült a mandiner.hu. Lendvai Ildikó szocialista pártelnök szerint Gyurcsány Ferenc munkájára ezután is szüksége lesz a magyar baloldalnak.

Már a kormány éléről való távozásakor felmerült a lehetőség, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP pártalapítványának irányítását veszi majd át. E hét végétől ez be is következik, a volt miniszterelnök saját volt miniszterét váltja a kuratórium élén. Lamperth Mónika, a most távozó alapítványi elnök hétfőn számolt be a szocialista frakció előtt alig egyéves tevékenységéről.

Lendvai Ildikó az MSZP választmányi ülését követően jelentette be, hogy a magyar baloldalnak továbbra is szüksége van Gyurcsány Ferenc munkájára, ezért felkérik a Táncsics Alapítvány vezetésére. Az Alapítvány jelenleg 540 millió forint költségvetési támogatáshoz jut évente, illetve az előző évek megtakarításait befektetve szintén jelentős összeggel rendelkezik (ez 2008. év végén 428 millió forintot jelentett).

Előző sztori

Mesterházy: Ősztől bátrabb kommunikáció várható

Következő sztori

Népszerűségi lista: Kósa, Sólyom, Orbán