/

Szerbek és afgánok a határrendészet hálójában

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy szerb és két afgán határsértő akadt fenn a szegedi határrendészek hálóján a napokban – közölte portálunkkal Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hétfőn délután egy szerb férfit Tiszaszigetnél a Tisza töltésen tartóztatták fel a járőrök, aki magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni.
Az illegális határátlépéshez nem kapott segítséget, vele szemben 3 év beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, majd kitoloncolásra került Szerbiába.
A két afgán határsértőre Mórahalom külterületen bukkantak a járőrök tegnap délután, akik éppen egy buszmegállóban várakoztak. Mint kiderült a két férfi az éj leple alatt illegálisan lépett magyar földre.
Mindkét személy menekült kérelmet nyújtott be, őket az idegenrendészeti eljárást követően a békéscsabai menekült táborba irányították.

Tegnap délután magánokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság két magyar állampolgárral szemben. A magyar nő, valamint férfi a Röszkei határátkelőhelyen jelentkezett 1 órás eltéréssel kilépésre tegnap délután, egy-egy olasz forgalmi rendszámú személygépkocsival.
Az útlevél-ellenőrzés során kiderült, hogy gépkocsik tulajdonosai nincsenek jelen, illetve a kölcsönadási szerződéseket meghamisították. Az adattári ellenőrzések után továbbá fény derült arra, hogy a magyar hölgy által vezetett 4 éves Ford Fiesta-t az olasz hatóságok körözik.
Mindkét személygépjárművet a Szegedi Rendőrkapitányság lefoglalta, a két magyar állampolgár ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálja – tudatta a sajtószóvivő.

Előző sztori

Csütörtök: Új filmek – műsorváltozás a mozikban

Következő sztori

Atlétika: a fővárosban sem lazítottak a szegedi titánok