Bulvár

Szerbek és afgánok a határrendészet hálójában

Szerbek és afgánok a határrendészet hálójában

2009. július 8., szerda
Szerbek és afgánok a határrendészet hálójában

Egy szerb és két afgán határsértő akadt fenn a szegedi határrendészek hálóján a napokban - közölte portálunkkal Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hétfőn délután egy szerb férfit Tiszaszigetnél a Tisza töltésen tartóztatták fel a járőrök, aki magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni. Az illegális határátlépéshez nem kapott segítséget, vele szemben 3 év beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, majd kitoloncolásra került Szerbiába. A két afgán határsértőre Mórahalom külterületen bukkantak a járőrök tegnap délután, akik éppen egy buszmegállóban várakoztak. Mint kiderült a két férfi az éj leple alatt illegálisan lépett magyar földre. Mindkét személy menekült kérelmet nyújtott be, őket az idegenrendészeti eljárást követően a békéscsabai menekült táborba irányították. Tegnap délután magánokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság két magyar állampolgárral szemben. A magyar nő, valamint férfi a Röszkei határátkelőhelyen jelentkezett 1 órás eltéréssel kilépésre tegnap délután, egy-egy olasz forgalmi rendszámú személygépkocsival. Az útlevél-ellenőrzés során kiderült, hogy gépkocsik tulajdonosai nincsenek jelen, illetve a kölcsönadási szerződéseket meghamisították. Az adattári ellenőrzések után továbbá fény derült arra, hogy a magyar hölgy által vezetett 4 éves Ford Fiesta-t az olasz hatóságok körözik. Mindkét személygépjárművet a Szegedi Rendőrkapitányság lefoglalta, a két magyar állampolgár ügyét büntetőeljárás keretében vizsgálja - tudatta a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.