Bulvár

Vízi zene Magyarkanizsán

Vízi zene Magyarkanizsán

2009. június 12., péntek
Vízi zene Magyarkanizsán

A Vajdaságban, a Tisza-partján, a határtól mindössze 30 kilométerre található Magyarkanizsa, ahol minden évben eseményszámba megy a Tisza virágzása. A kérészek ezrei járják ilyenkor néhány órás násztáncukat, majd a „ruhájuk” fátyolszerűen a vízre borul, s megkezdődik a kevésbé látványos, agyagba fúródott, több éves lárvaéletük.

Az idén előreláthatólag június 13. és 20. között történik meg a szemet gyönyörködtető, páratlan természeti jelenség. Ezúttal rendható eseményre készülnek a szervezők a Tisza virágzása alkalmából. Két napon keresztül -, amikor a rajzás a legerősebb – 18 órai kezdettel vízi zenét rendeznek. A zenészek csónakon ereszkednek le a folyón a Slanc és a Strand közötti részen, a közönség pedig vagy a partról, vagy csónakokból követi a koncertet. Saját szerzeményeivel fellép a szabadkai Cadabra együttes, valamint a szabadkai vonósnégyes, amely

Mozart, Beethoven

és

Piazolla

műveit játsza. A nem mindennapi látványosságot ígérő esemény szervezője a Tisza Klub Környezetvédő Egyesület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.