Közélet

Tőkés: Kommunista módszerek a magyarság ellen

Tőkés: Kommunista módszerek a magyarság ellen

2009. június 4., csütörtök
Tőkés: Kommunista módszerek a magyarság ellen
tokes3

Magyarnak és kereszténynek maradni a kommunista internacionalizmus és a neoliberális kozmopolitizmus szorítása közepette, ez a legnagyobb feladatunk – idézte Tőkés Lászlót, az erdélyi magyarság európai parlamenti (EP) választásra állított Magyar Összefogás nevű listájának vezetőjét a Magyar Nemzet. A kampányzáró rendezvényen Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a magyar nemzetiségű intézményvezetők tömeges leváltása kapcsán fejezte ki a román kormány iránti ellenérzését.

Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) által szervezett EP-kampányzáró rendezvény egyben tiltakozó nagygyűlés is volt, melyre egész Erdélyből több ezer magyar érkezett a közelmúltban tapasztalt kormányintézkedés elleni tiltakozásként.

Markó Béla

, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy Erdély a románok és a magyarok közös tulajdona, amiért együtt kell dolgozniuk, közösen kell építeniük jövőjét. Emiatt is érthetetlen a magyar nemzetiségű intézményvezetők a román kormány által szorgalmazott tömeges leváltása, hiszen az ilyen rendelkezések Markó szerint visszafordítják történelem sorát. Az RMDSZ elnöke úgy véli, éppen az efféle tettek igazolják a magyarokat megvédő erdélyi autonómia szükségességét.

Tőkés László

, a Magyar Összefogás listavezetője az egész Kárpát-medencében egyre jobban elburjánzó magyarellenes megnyilvánulásokat idézte fel beszédében, melyekkel a többségi nemzetek főként a magyarság megalázását és megfélemlítését szeretnék elérni – holott az Európai Unió éppen a nemzetek békés együttéléséről szól. Az EMNT elnöke hozzátette, ez a kommunista forgatókönyv mind Szlovákiában, mind Romániában, mind pedig Magyarországon jól működik. A püspök szerint ezért nevezik a nemzeti oldalt nacionalistának, ezért védi foggal-körömmel a schengeni szerződés korában Szlovákia a határait vagy ezért tiltakoznak a román nacionalisták Székelyföld léte ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.