Alakul a Szeged Beton kerete

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

betonykazany22Újfajta érdekeltségi rendszert vezetnek be a következő szezontól a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatánál: a játékosok fizetésének egy részét a bajnoki eredményességtől függően utalják át a vezetők. Minderről Körtvélyessy Péter elnök számolt be a SZEGEDma.hu-nak, s természetesen a jövő évi kerettel kapcsolatos tudnivalókról is beszélt.

Fantasztikus siker a LEN-kupa-győzelem, talán még a bajnoki aranyéremnél is értékesebb a nemzetközi porondon szerzett trófea, ám egy csapat teljesítményének legfontosabb fokmérője a bajnokságban való szereplés. A hazai pontvadászatban folyamatosan jó teljesítményt kell nyújtani, hétről hétre erős ellenfelekkel szemben kell helytállni, bizonyítani, itt a legkisebb a szerencsefaktor szerepe – véli Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton VE elnöke. LEN-kupa-győzelem ide vagy oda, a sportvezetőben így maradt némi elégedetlenség a szegedi pólósok idei eredményeit illetően, hiszen Varga Tamásék több év után először lemaradtak a bajnoki elődöntőről, s csak ötödikként végeztek az OB I-ben. Éppen ezért a vezetőség úgy határozott: új érdekeltségi rendszert léptet életbe, melynek értelmében a fizetések egy részét hónapról hónapra átutalják a játékosoknak, míg bérek egy másik – kisebbik – részét a bajnoki eredményességtől teszik függővé. A Szeged Beton VE-nek ugyanis Magyarország legjobb négy együttese között a helye – mondta a SZEGEDma.hu-nak Körtvélyessy.

Az új rendszer bevezetése azokra a pólósokra is vonatkozik, akik élő szerződéssel rendelkeztek, így a vezetőség mindenkivel tárgyalóasztalhoz ült vagy ül a következő napokban. Kásás Zoltán vezetőedző maximálisan élvezi a bizalmat, az ő korábban három évre kötött kontraktusából még két év van hátra, így jövőre is ő irányítja a szakmai munkát, s – ahogy az elnök fogalmazott – a keret kialakításakor a pénzügyi lehetőségek figyelembevétele mellett az ő szava, az ő véleménye az elsődleges. Apropó, anyagiak: a szponzorokkal sikerült megegyezni, a Beton a következő esztendőben is hasonló költségvetésből gazdálkodhat, mint az előző szezonban tette.

Játékoskeringő a Tisza partján

len2Rátérve a 2009/2010-es játékoskeretre, Körtvélyessy Pétertől megtudtuk: már bizonyossá vált, hogy továbbra is szegedi sapkában láthatjuk a két kapuvédőt, Baksa Lászlót és Németh Zsoltot, valamint Varga Pétert, Komlósi Pétert, Lehmann Istvánt, Juhász Zsoltot és Kuncz Tamást. Távozik a gárdától Weszelovszky László (a Ferencvárosba igazolt), illetve Mihajlo Korolija, akivel nem hosszabbítottak szerződést.

A régiek közül még tárgyalásban állnak a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamással, a két szerbbel, Milos Korolijával és Vojiszlav Vejzagiccsal, illetve Molnár Péterrel és Éles Vilmossal. Arról, hogy Varga marad-e, nem tudott nyilatkozni az elnök. Milos Korolijával az új érdekeltségi rendszerről egyeztetnek, s Vojiszlav Vejzagiccsal is leülnek, ám Körtvélyessy elárulta: más balkezes pólósok neve is szóba került. Éles Vilmos esetében is hasonló a helyzet: vele is egyeztetnek, ám más vízilabdások neve is felmerült a posztján. Ami Molnár Pétert illeti, Körtvélyessy úgy nyilatkozott: a népszerű „Hercegnek” rengeteget köszönhet a szegedi vízilabda, ám kora miatt már talán kevesebb lehetőséget kaphatna egy egy-négybe vágyó csapatnál, így azon gondolkodnak, milyen más szerep juthatna neki a klubnál.

Egy valakit nem említettünk még, Török Bélát, akit Kemény Dénes szövetségi kapitány egyre inkább számításba vesz a magyar válogatottban. „Őt mindenképpen meg akarjuk tartani, élő szerződése is van, így amint itthon lesz, és alkalmunk nyílik rá, azonnal leülünk vele, s reményeim szerint gyorsan egymás tenyerébe csapunk” – így az elnök.

Az elnök szerint mentálisan kell erősödni

A zuhanyhíradóban arról is hallani, hogy régi szegedi játékosok, így Molnár Tamás és Fodor Rajmund hazahozatala is a tervek között szerepel, ezt Körtvélyessy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. A kiszemeltek közül egyelőre nem akart neveket említeni, de annyit elárult: egy külföldi is akad  a sorban. „Bízom benne, hogy egy héten belül 90 százalékban összeáll a jövő évi csapat. Összességében az a célunk, hogy szakmailag semmiképp se gyengüljünk, mentálisan viszont jóval erősebb legyen az együttesünk, mint az előző szezonban volt. A hazai élmezőnyben egyre inkább kiegyenlítődés figyelhető meg, jövőre is legalább öten pályáznak majd az elődöntős helyekre, így lelkesnek, elszántnak, egységesnek kell lennünk a sikerhez” – összegzett.

A gárda felkészülése augusztus elején kezdődik.

Előző sztori

Júniusban megkezdődik a papság éve

Következő sztori

Újmise lesz vasárnap Szeged-Alsóvároson