Sport

Alakul a Szeged Beton kerete

Alakul a Szeged Beton kerete

2009. június 6., szombat
Alakul a Szeged Beton kerete
betonykazany22
Újfajta érdekeltségi rendszert vezetnek be a következő szezontól a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatánál: a játékosok fizetésének egy részét a bajnoki eredményességtől függően utalják át a vezetők. Minderről Körtvélyessy Péter elnök számolt be a SZEGEDma.hu-nak, s természetesen a jövő évi kerettel kapcsolatos tudnivalókról is beszélt.

Fantasztikus siker a LEN-kupa-győzelem, talán még a bajnoki aranyéremnél is értékesebb a nemzetközi porondon szerzett trófea, ám egy csapat teljesítményének legfontosabb fokmérője a bajnokságban való szereplés. A hazai pontvadászatban folyamatosan jó teljesítményt kell nyújtani, hétről hétre erős ellenfelekkel szemben kell helytállni, bizonyítani, itt a legkisebb a szerencsefaktor szerepe – véli

Körtvélyessy Péter

, a Szeged Beton VE elnöke. LEN-kupa-győzelem ide vagy oda, a sportvezetőben így maradt némi elégedetlenség a szegedi pólósok idei eredményeit illetően, hiszen Varga Tamásék több év után először lemaradtak a bajnoki elődöntőről, s csak ötödikként végeztek az OB I-ben. Éppen ezért a vezetőség úgy határozott: új érdekeltségi rendszert léptet életbe, melynek értelmében a fizetések egy részét hónapról hónapra átutalják a játékosoknak, míg bérek egy másik – kisebbik – részét a bajnoki eredményességtől teszik függővé. A Szeged Beton VE-nek ugyanis Magyarország legjobb négy együttese között a helye – mondta a SZEGEDma.hu-nak Körtvélyessy. Az új rendszer bevezetése azokra a pólósokra is vonatkozik, akik élő szerződéssel rendelkeztek, így a vezetőség mindenkivel tárgyalóasztalhoz ült vagy ül a következő napokban.

Kásás Zoltán

vezetőedző maximálisan élvezi a bizalmat, az ő korábban három évre kötött kontraktusából még két év van hátra, így jövőre is ő irányítja a szakmai munkát, s – ahogy az elnök fogalmazott – a keret kialakításakor a pénzügyi lehetőségek figyelembevétele mellett az ő szava, az ő véleménye az elsődleges. Apropó, anyagiak: a szponzorokkal sikerült megegyezni, a Beton a következő esztendőben is hasonló költségvetésből gazdálkodhat, mint az előző szezonban tette.

Játékoskeringő a Tisza partján

len2

Rátérve a 2009/2010-es játékoskeretre, Körtvélyessy Pétertől megtudtuk: már bizonyossá vált, hogy továbbra is szegedi sapkában láthatjuk a két kapuvédőt,

Baksa Lászlót

és

Németh Zsoltot

, valamint

Varga Pétert, Komlósi Pétert, Lehmann Istvánt, Juhász Zsoltot

és

Kuncz Tamást

. Távozik a gárdától

Weszelovszky László

(a Ferencvárosba igazolt), illetve

Mihajlo Korolija

, akivel nem hosszabbítottak szerződést. A régiek közül még tárgyalásban állnak a kétszeres olimpiai bajnok

Varga Tamással

, a két szerbbel,

Milos Korolijával

és

Vojiszlav Vejzagiccsal

, illetve

Molnár Péterrel

és

Éles Vilmossal

. Arról, hogy Varga marad-e, nem tudott nyilatkozni az elnök. Milos Korolijával az új érdekeltségi rendszerről egyeztetnek, s Vojiszlav Vejzagiccsal is leülnek, ám Körtvélyessy elárulta: más balkezes pólósok neve is szóba került. Éles Vilmos esetében is hasonló a helyzet: vele is egyeztetnek, ám más vízilabdások neve is felmerült a posztján. Ami Molnár Pétert illeti, Körtvélyessy úgy nyilatkozott: a népszerű „Hercegnek” rengeteget köszönhet a szegedi vízilabda, ám kora miatt már talán kevesebb lehetőséget kaphatna egy egy-négybe vágyó csapatnál, így azon gondolkodnak, milyen más szerep juthatna neki a klubnál. Egy valakit nem említettünk még,

Török Bélát

, akit

Kemény Dénes

szövetségi kapitány egyre inkább számításba vesz a magyar válogatottban. „Őt mindenképpen meg akarjuk tartani, élő szerződése is van, így amint itthon lesz, és alkalmunk nyílik rá, azonnal leülünk vele, s reményeim szerint gyorsan egymás tenyerébe csapunk” – így az elnök.

Az elnök szerint mentálisan kell erősödni

A zuhanyhíradóban arról is hallani, hogy régi szegedi játékosok, így

Molnár Tamás

és

Fodor Rajmund

hazahozatala is a tervek között szerepel, ezt Körtvélyessy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. A kiszemeltek közül egyelőre nem akart neveket említeni, de annyit elárult: egy külföldi is akad a sorban. „Bízom benne, hogy egy héten belül 90 százalékban összeáll a jövő évi csapat. Összességében az a célunk, hogy szakmailag semmiképp se gyengüljünk, mentálisan viszont jóval erősebb legyen az együttesünk, mint az előző szezonban volt. A hazai élmezőnyben egyre inkább kiegyenlítődés figyelhető meg, jövőre is legalább öten pályáznak majd az elődöntős helyekre, így lelkesnek, elszántnak, egységesnek kell lennünk a sikerhez” – összegzett. A gárda felkészülése augusztus elején kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.