Bulvár

Rudolf, a törött lábú őzike

Rudolf, a törött lábú őzike

2009. június 14., vasárnap
Rudolf, a törött lábú őzike
ozike2

Egy-két hetes lehetett, amikor természetbarátok rátaláltak az erdőben egy törött lábú őzikére és bevitték a szegedi Vadasparkba. Ott azonnal gondozásba vették a riadt, magatehetetlen állatot. Rudolfra - mert a gondozók így nevezték el a kis jövevényt - a biztos halál várt volna, hiszen nem tudott lábra állni, legelni, és az anyukája, aki mellette volt, sem tudta terelgetni.

Az őzike 2-3 napig csak feküdt és etetni is nehéz volt, mert nem ismerte a cumisüveget. Ahogy múlik az idő, egyre jobban van, sínbe tették a bal első lábát, ami egy hónapig, amíg összeforrnak a csontok, biztos rajta is marad. Fő eledele a kutyatejporral dúsított tej, de hamarosan megkóstoltatják vele a szilárd eledelt is. Rudolf sorsa még nem dőlt el, teljes gyógyulása után azonban valószínű, hogy visszaengedik az erdőbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.