Bulvár

Rohamosan fiatalodik a Vadaspark

Rohamosan fiatalodik a Vadaspark

2009. június 12., péntek
Rohamosan fiatalodik a Vadaspark

Tibor, a tapír Oroszországba utazik

tapir2

Az elmúlt hetekben több új jövevénnyel bővült a Vadaspark népes vadállománya. A legnagyobb újszülött, Dezső, a tapír, aki május 24-én született. A Dél-Amerikában őshonos, páratlanujjú patás, vagyis a lovakkal és orrszarvúakkal rokon vastagbőrű - állatok szaporításában a szegedi Vadaspark eddig is sok szakmai sikert ért el. A tavaly született Tibort például - a nemzetközi fajmegmentési program keretében - rövidesen egy oroszországi állatkertnek adják át.

A legnagyobb jövevények után jöjjenek a legkisebbek: két törpe selyemmajom. A családjukban a tavalyi év végén sikerült először eredményesen felcseperednie egy kölyöknek, amely immár be tud segíteni a két idei apróság felnevelésébe. A világ legkisebb majmainak utódai hiába picik, testméretük az anyjukéhoz képest viszonylag nagy, így elkel a családi segítség. A Vadasparkban ígérik, hamarosan újabb jövevényekről tudnak majd beszámolni, meglepetés tehát lesz bőven.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.