Népszabadság: Furcsa pártépítés a Fideszben

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A helyi Fidesz-elnök távollétében 119 új tagot próbáltak beléptetni a párt szegedi szervezetébe annak tisztújítása előtt négy nappal; a történtekről a Népszabadság számol be.

A Fidesz szegedi szervezetének egy június 14-i gyűlésén felvettek a korábban 400 tagú szervezetbe 119 aktivistát. Kalmár Ferenc választókerületi elnök szerint – mint azt a lapnak mondta – az eljárás törvényes és szabályos volt.
Négy nappal később a tisztújító gyűlésen a korábban felvettek egy része szavazni akart, ám erre nem kaptak lehetőséget. A régi tagok újraválasztották Gyimesi Lászlót és a korábbi vezetőséget.
A Népszabadság idézi a portálunkat, a SZEGEDma.hu-t, ahol egyesek úgy kommentálták az ügyet, hogy Gyimesi és társai kiegyeztek Botka Lászlóval, sőt, Szeged szocialista polgármestere “megvette” az önkormányzati Fidesz-frakciót. A hozzászólók egy része arról ír, hogy a “puha” Fidesz helyett átlépnek a Jobbikba.

Előző sztori

Kézilabda BL: Nehéz csoportban a Pick Szeged

Következő sztori

Magyar Nemzet: Testreszabott trolibusztender Szegeden?