Bulvár

Megfújták a fúrógépet: lopás és csalás Szegeden

Megfújták a fúrógépet: lopás és csalás Szegeden

2009. június 23., kedd
Megfújták a fúrógépet: lopás és csalás Szegeden

Két ügyben vett őrizetbe szegedi elkövetőket a Szegedi Rendőrkapitányság: három szegedi férfi lopással, két algyői és két szegedi pedig csalással gyanúsítható megalapozottan - derül ki Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének közleményéből.

Lopással gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság 3 szegedi férfit. A gyanú szerint vasárnap késő este Alsóváros egyik lakóházának nyitott ajtaján bementek, és onnan fúrógépeket, gázbojlert, akkumulátor-töltőt és kapukitámasztót vittek el. Ténykedésüknek azonban szemtanúja is akadt, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök a helyszín közelében elfogták őket, és az eltulajdonított értékek is maradéktalanul meglettek. Mindhárom gyanúsított ismert a hatóságok előtt, korábban már valamennyien összetűzésbe kerültek a törvénnyel. A három férfit kihallgatásukat követően a rendőrség őrizetbe vette. Csalás megalapozott gyanúja alapján folyik eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon négy személy ügyében. A két algyői és két szegedi férfi a gyanú szerint idei évben júniusban több alkalommal is - a rendőrség eddigi eddigi adatai szerint összesen ötször - megjelent az egyik helyi kft. telephelyén, és a többek között élelmiszer-forgalmazással foglalkozó bt. nevében élelmiszereket vettek át különböző értékben olyan szállítólevél bemutatásával, melyet a bt. nevére állítottak ki, de hamisított bélyegzőlenyomattal láttak el, így károsítva meg a betéti társaságot. Az ily módon megszerzett élelmiszerek értéke összesen megközelíti a félmillió forintot. Az átvett áru egy részét azután továbbértékesítették. A négy személy utolsó „akciója" június 22-én volt, amikor is a tranzakción a rendőrség is megjelent és előállította őket. Az élelmiszerek egy részét - közel felét - a rendőrök megtalálták és lefoglalták. Az eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.