Közélet

Másodjára ítélik el a dombóvári MSZP-s polgármestert

Másodjára ítélik el a dombóvári MSZP-s polgármestert

2009. június 9., kedd
Másodjára ítélik el a dombóvári MSZP-s polgármestert

Első fokon bűnösnek találta hivatali visszaélés és személyes adattal való visszaélés miatt Szabó Loránd dombóvári MSZP-s polgármestert a Tolna Megyei Bíróság, és ezért 120 ezer forint pénzbírságra ítélte – olvasható az mno.hu-n.

Az eljárás pótmagánvád miatt került a bíróság elé.

Szabónak

ez már a második olyan ügye, amelyben elmarasztalták. Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt első fokon szintén pénzbírságot kapott, a másodfokú tárgyalás június 18-án lesz. Dombóvár első embere ellen hivatali visszaélés és vesztegetés miatt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

is nyomoz

, mert kétmillió forinttal és egy tanácsnoki állással akarta megvesztegetni az egyik fideszes képviselőt, ha visszavonja az ellene indított pert. A pénz átadását a

Hír Televízió kamerája rögzítette

. Dombóvár fideszes képviselői bírósági ügyei miatt eddig hét alkalommal próbálták meg lemondatni Szabót, de a szocialista többségű képviselő-testület ezt minden alkalommal megakadályozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.