Labdarúgás: Vereséggel zárt a SZVSE-Gyálarét

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy győzelmet követően botlott meg a SZVSE-Gyálarét gárdája a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság zárófordulójában. Balástyai vereségükkel a vasutasok egyrészt bennmaradáshoz segítették a házigazdát, másrészt viszont nagyon kiszúrtak magukkal: ha győznek, hetedikek lehettek volna, így viszont maradtak kilencedikek a szezon végére.

Lendületből érkezett Balástyára a SZVSE-Gyálarét, mely zsinórban négy találkozón gyűjtötte be a három pontot. A hazai gárda az életéért, a vasutascsapat a megyei I. osztály 7. helyéért küzdött, így nem is volt kérdéses, ki lép pályára nagyobb motivációval. A Balástyának mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy reálisan bízhasson megyegyes tagságának meghosszabbításában. Ez végül fordulatos mérkőzésen, a 89. percben szerzett góllal sikerült is nekik, hiszen a Szentesi Kinizsi időközben „csak” 1-1-re végzett a bronzérmes Csongrád otthonában.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen az első negyvenöt percet követően semmi sem utalt arra, hogy a balástyai szurkolók örömittasan sörözhetnek majd vasárnap este. A 17. percben Hegyesi Zsolt találatával a vendégek szerzetek vezetést, majd a 35. percben Mangó Ferenc meg is duplázta az előnyt. A vasutasok egyértelmű fölénye a második játékrészre tovatűnt, mintha az öltözőben maradt volna Sahin-Tóth Dezső és Kozma Zoltán alakulata. Az 57. percben szépített, majd a 75. percben egyenlíteni is tudott a hazai fél. A rutinos Zsikó András góljával a 81. percben ismét visszavette a vezetést a SZVSE, ám a végén kihagyott a szegediek koncentrációja, s a lelkes balástyaiak Gajdacsi Mátyás révén előbb a 83. percben egyenlítettek, majd miután a vasutasok tíz főre fogyatkoztak Szigeti Tamás kiállítása miatt, egy perccel a lefújás előtt Gajdacsi újból beköszönt Udvari Tamásnak, amivel megszerezte a bennmaradást érő három pontot csapatának. Míg a vendéglátók úsztak a boldogságban, addig Rabiék logó orral búcsúztak a szezontól: miután vasárnap a Kiskundorozsma és a Kiszombor is kikapott, a győzelem 7. helyet ért volna számukra – így viszont be kellett érniük a 9. pozícióval…

„Felfoghatatlan számomra, ami történt: a társaság a szünetben egész egyszerűen elment nyaralni” – kezdte értékelését Sahin-Tóth Dezső. A SZVSE vezetőedzője természetesen csalódott a vereség miatt, ám már előretekint: véleménye szerint kemény munkával a következő években szép sikerek várnak fiatal csapatára.
„Úgy gondolom, a megyei I. osztályban mi dolgoztunk a legalacsonyabb költségvetéssel, s a körülményeink is messze állnak az ideálistól. Egész szezonban kétarcú volt a csapat, melyről kiderült: amellett, hogy bárkit bárhol legyőzhet, ugyanúgy bárkitől bárhol ki is tud kapni, ha olyan napot fog ki. Ezt szeretnénk felszámolni jövőre, hogy előbbre léphessünk. Szeretnék köszönetet mondani az elnökségnek, hogy hagytak bennünket dolgozni, s külön köszönöm Ágoston István támogatását, hiszen nélküle nem biztos, hogy végig tudtuk volna játszani a szezont” – nyilatkozta Sahin-Tóth.

A jövővel kapcsolatban még keveset tudott mondani a felnőttcsapat trénere, annyit azonban megjegyzett, a háttért mindenképpen meg kellene erősíteni ahhoz, hogy igazán versenyképesek legyenek. Szeretnék egyben tartani az idei keretet, ha lehet, néhány poszton erősítenének, s természetesen az ifjú SZVSE-s tehetségek számára is nyitva az út a „nagyok” közé (a legjobb esélye Fábián Ákosnak van az följebb lépésre). Céljuk, hogy egy-két éven belül harcban legyenek a dobogóért, akár annak legfölső fokáért.

„Nehéz egy vagy két játékost kiemelni, akikkel különösen elégedett lehettem az évadban, ám mégis úgy vélem, Hegyesi Ádám volt a szezon felfedezettje! Bátyja, Zsolt továbbra is a csapat motorja, de bizonyos szakaszokban még mindig nem hozza ki igazán a benne rejlő tehetséget. István András és Virág István megbízhatóan teljesítettek, s megemlíteném Zsikó Andrást, aki talán az utolsó bajnokságát játszotta, de most is összehozott 21 gólt. Büszke vagyok arra is, hogy a 16 éves Weszelovszky Gábor ősszel bemutatkozott a kapuban, őt a Volán később leigazolta. Udvari Tamás azonban jól illeszkedett be, s tavasszal több alkalommal is parádésan védett. Nagy tehetségnek tartom még Simon Istvánt is, de tőle is sokat többet vártam volna. Összességében azt szeretném, azt várom, hogy a fiúk még jobban akarják a sikert, még többet tegyenek érte” – hangsúlyozta.

Sahin-Tóth Dezső nem feledkezett el megemlékezni kollégái munkájáról sem: külön kiemelte, milyen nagyszerűen dolgoztak a korosztályos gárdákkal. Hágelmann Endre és Fülöp László bajnoki címet nyertek az előkészítővel, illetve az ifivel!

A megyei I. osztály 30. fordulójában: Balástya – SZVSE-Gyálarét 4-3 (0-2). Balástya, 150 néző. Vezette: Csöngető.
Balástya: Reguli – Lippai, Bíró, Bozó, Fodor, Jójárt P., Gajdacsi, Kailinger, Batancs, Kordás, Balog. Edzők: Vén László, Juhász Jenő.
SZVSE-Gyálarét: Udvari – Hegyesi Á., Ágoston, István (Zsikó), Mangó, Rabi, Hegyesi Zs. (Kenderesi), Virág, Szigeti, Szabados (Bogdán), Simon. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán.
Gólszerzők: Batancs (57′), Balog (75′), Gajdacsi (2 – 83′, 89′), ill. Hegyesi Zs. (17′), Mangó (35′), Zsikó (81′).
Kiállítva: Szigeti T. a 85. percben.

Előző sztori

Csütörtökön lesz a szegedi Fidesz tisztújítása

Következő sztori

„Áció, káció”, restauráció