/

Kulturális Háromszög Tábor Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kulturalisharomszog3Kulturális Háromszög Tábor újra Csongrád megyében. Idén is megrendezi a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Rendezvényház Kht. ezt a nyári programsorozatot Csongrád megye kistérségei, a Vajdaság és Erdély diákjai számára. A tábor célja a közösségi tudat erősítése, a történelmi örökség megismertetése, a Kárpát-medencére és Csongrád megyére vonatkozó ismeretek elmélyítése, a dél-alföldi régió, a Vajdaság, Erdély és a Partium sokszínű kultúrájának összekapcsolása – adta hírül a Csongrád Megyei Közgyűlés sajtószolgálata.

Az ismerkedés, a kapcsolatteremtés lehetőségének a megteremtése a legfontosabb küldetése ennek a rendezvénynek – mondta el Molnár Csaba, a Rendezvényház Kht. ügyvezetője a tábor megnyitóján. Ugyanezt megerősítve Gajda Attila, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatója arról beszélt, hogy bár nem nagy a távolság például Zenta és Szeged között, a határ miatt mégis jóval többnek tűnik. Ezt szeretnék „lerövidíteni”.

A táborozó 26 diák június 22-27. között Csongrád megye nevezetességeit csodálja meg, eltöltenek például egy napot az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A fiatalok részt vesznek Dinnyés József rendhagyó zenés irodalomóráján, betekinthetnek a Szegedi Nemzeti Színház és a Szabadtéri kulisszái mögé, részt vesznek a Cuháré Táncműhely Szent Iván-éji tűzugrással egybe kötött táncházán, de különféle sportokban is kipróbálhatják ügyességüket.
A határon túlról 14 diák érkezett 2 kísérőtanárral, a többi között Magyarcsernyéről, Királyhalmáról és Tornyosról. A 14-18 év közötti fiatalokat szociális helyzetük és tanulmányi eredményeik alapján válogatták össze a táborba, a költségeket a Rendezvényház Kht. állja. A Kulturális Háromszög Tábort tavaly rendezték meg először, már akkor is nagy sikerrel – szól a sajtóközlemény.

Előző sztori

Szelepcsényi Zsolt: Célkeresztben az ifi vb

Default thumbnail
Következő sztori

A recept receptjének receptje

Legutóbbi hasonló cikkek