Közel tízszázalékos visszaesés az építőiparban

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A KSH szerdai adatai szerint 8,4 százalékkal csökkent az építőipari termelés áprilisban az előző év azonos időszakához viszonyítva. Idén az év első négy hónapjában az építőipari termelés 5,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál – írja cikkében az mno.hu.

Az építőipari termelés volumene 2009 áprilisában mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva 8,4 százalékkal csökkent 2008 áprilisához viszonyítva, szezonálisan korrigálva áprilisban 4,9 százalékkal maradt el az előző havitól – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése – amely az épületépítési projektek szervezését és az épületek szerkezetkész építését tartalmazza – 9,1 százalékkal csökkent 2008 áprilisához mérten, az egyéb építmények építése ágazaté – amely ezen egyéb építmények, köztük utak, vezetékek szerkezetkész építését foglalja magában – viszont 13,1 százalékkal bővült. Az építőipari termelés mintegy felét adó speciális szaképítés ágazat – amelynek zömét a szerelési és a szakipari munkák adják – termelésének mérséklődése tovább folytatódott: áprilisban 18,3 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál.

A felmérésről szóló teljes cikk az mno.hu-n itt olvasható.

Előző sztori

Horthy újraértelmezve

Következő sztori

Kiállítás: Virágba öltözve