Közélet

Egyesület a 43-as út forgalma miatti károkért

Egyesület a 43-as út forgalma miatti károkért

2009. június 16., kedd
Egyesület a 43-as út forgalma miatti károkért
makoilampa3
A 43-as út melletti településeken élők összefogásában megalakult egy egyesület, amely a megnövekedett forgalom miatt károsultak érdekeit képviseli majd a jövőben. Kotroczó Béla, az egyesület szóvivője szerint, ha tömegesen lépnek fel, nagyobb esélyük van a károk rendezésére. A jövőben valószínű egy próbapert is kezdeményeznek majd.

Az egyesület jelenleg bejegyzés alatt áll, de már javában rögzítik a károsultak adatait egy általuk készített formanyomtatványon, amit szükség esetén szakértői véleménnyel toldanak majd meg. Az út fenntartója a Közútkezelő Kht. felé azonban nem mulasztás vétsége miatt fordulnának majd, hanem mivel a kezelésében lévő közút fizetős, rá szeretnék bírni a Kht.-t, hogy az útdíjból a megnövekedett kamionforgalom miatti károkat térítsék meg.

Kotroczó

(

képünkön

) elmondta, hogy amint az összes sértett igényét regisztrálták egy próbapert kezdeményeznek majd, és annak sikere után a többi eljárásnál már csak a kárigények mértékéről kell megegyezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.