Botka László lehet az MSZP új elnöke?

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP megyei elnökeinek kibővített (kedd esti) tanácskozásán döntés született arról, hogy pártértekezlet helyett kongresszust tart a kormányzópárt július elején. Az ülésen a rendkívüli tisztújítás lehetősége is felmerült, s mások mellett Botka László, Szeged polgármesterének neve is szóba került a lehetséges elnökjelöltek között – értesült a Népszabadság.

A kormányközeli Népszabadság információ szerint az EP-választáson elszenvedett súlyos vereséget követően érdemi szervezkedések kezdődtek az MSZP-ben arra vonatkozóan, hogy rendkívüli tisztújítást tartson a kormányzópárt. A szálakat Szili Katalin és Hagyó Miklós igyekszik mozgatni.

Hírlik, hogy Molnár Csaba kancelláriaminisztert szeretnék még inkább a párt előterébe tolni, akár leendő pártelnökként is; de többen említették Botka László nevét is.

Annyi bizonyos, hogy a kedd esti – elnökségi tagokkal kibővített – megyei elnöki tanácskozás döntött: július 4-én nem pártértekezletet, hanem kongresszust tartanak. Azt még nem tudni, személyi kérdések napirenden lesznek-e.

Default thumbnail
Előző sztori

Nincs visszaút – a kormány leszerződött a vagyonadóra

Default thumbnail
Következő sztori

Golf: Gerecz és Dietrich nyerték a Geo Smart-kupát

Legutóbbi hasonló cikkek