Az 50-es évek diktatúráját idézi a Botka-éra?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A útfelújítási összegből 96% MSZP-SZDSZ-es körzeteké

pocsaikalmar


Pártállami módszerek jellemzik a szegedi városvezetést – hangzott el szerda délelőtt a Fidesz-KDNP közös sajtótájékoztatóján. Farkasné Pocsai Blanka újszegedi képviselő ezt úgy támasztotta alá, miszerint ahogy haladunk a 2010-es választások felé, egyre világosabb, hogy a különböző fejlesztések koncepcióját nem a szükség, a szakmaiság, sokkal inkább politikai érdekek határozzák meg.

Ezt Pocsai Blanka saját körzetének egyik megvalósulatlan játszótérfejlesztésével támasztotta alá. A politikus elmondása szerint a Környezetgazdálkodási Kht. munkatársa hívta fel, hogy a költségvetési előkészítés során a körzet hárommillió forintot fordíthat játszótérfejlesztésre. Később a Kht.-tól felhívták ismét – az egyik szocialista képviselő fia -, hogy közöljék, mégsem jár a támogatás, vissza kellett azt vonni politikai okok miatt. Pocsai szerint ez a módszer felháborító, egy demokratikus berendezkedésű államban szégyen.
Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke, rókusi képviselő a politikai döntésű fejlesztésekkel kapcsolatban még tanulságosabb adatokat közölt. A „települési önkormányzati belterületi közutak felújításának, korszerűsítésének támogatása” című 2009. évi kiírásra benyújtott pályázatok összértéke 197,3 millió forint. Tizennégy utca került a kalapba, s a képviselők szerint, aki ebből kimarad, annak esélye sem lesz útfelújításra. A 14 utcából mindössze egy az, amely ellenzéki képviselő körzetében fekszik. Bár a sajtótájékoztatón jelenlévő újságírók közül többen nem látnak politikai döntésre utaló nyomokat abban, hogy ilyen arányban részesülnek (96%) a választások közeledtével kormánypárti képviselők körzetei az úthálózati felújítás teljes összegéből, Kalmár mégsem tartja véletlennek. Mint mondta, nincs olyan körzet, ahol ne lenne szükség felújításra, aszfaltozásra, ő maga is többször nyújtotta be például a Bodzafa utca aszfaltozására támasztott igényét – hiába. Sőt, tíz játszótérre is költenek majd, melyből egy sincs ellenzéki képviselők körzetében. Ezekből az adatokból bizonyítást nyert, hogy a városvezetés pusztán politikai alapon osztja szét a felújításra előirányzott pénzeket, komoly hátrányba taszítva ezzel az ellenzéki körzeteket – állítják a képviselők.

Default thumbnail
Előző sztori

Őrizetben a bolti szarka: Lopásokból tartotta el magát

Default thumbnail
Következő sztori

Több mint két éve körözött montenegrói férfit fogtak el a rendőrök Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek