Pécsen már voksolnak, eredmények este nyolckor

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi időközi polgármester-választás eddig rendben zajlik. A 11 órás részvételi adatok szerint 22836 választásra jogosult állampolgár (17,95 százalék) járult már az urnák elé. Kampánycsendsértés miatt 17 bejelentés érkezett Pécsett. A választási bizottság az ügyeket elkezdte tárgyalni – adta hírül cikkében az mno.hu.

Pécsett Tasnádi Péter polgármester január 27-ei halála miatt tartanak időközi polgármester-választást. A posztra két jelölt pályázik. A baranyai megyeszékhelyen mintegy 128 ezer 700 választópolgár voksolhat. A választás egyfordulós, az a jelölt győz, aki több érvényes szavazatot kap, szavazategyenlőség esetén a választást egy későbbi időpontban megismétlik. Előzetes eredmények este nyolc óra körül várhatók.

Vasárnap egyébként három időközi polgármester- és egy önkormányzati képviselő-választást is tartanak az országban. Pécsen kívül Martonyin és Piliscsabán is új polgármestert, utóbbiban képviselő-testületet is választanak.

Default thumbnail
Előző sztori

Csődveszély az egészségügyben

Default thumbnail
Következő sztori

A pécsi szavazók 30 százaléka már voksolt

Legutóbbi hasonló cikkek