/

Nyitni az egykori keleti blokk felé is

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

turizmus2Egy pazar ebéddel egybekötött sajtótájékoztatón ismertette a Csongrád Megyei Önkormányzat alelnöke, Sándor Attila a megye turisztikai küldetését pénteken a Fehértói Halászcsárdában. A résztvevők megismerhették a megyénk törekvéseit a turizmus fejlesztésére, és az új kiadványokat is bemutatták.

Sándor Attila elmondta, továbbra is arra törekednek, hogy a lehető legtöbb turistát csalogassák le megyénkbe. „2008-ban 186 ezer látogató jött hozzánk, átlagosan két éjszakára – mondta az alelnök. „Ezt lehet növelni, hiszen voltak olyan évek, mikor csak Ópusztaszerre 200 ezren látogatta. Most a német és a román turisták érkeznek a legtöbben, de két és félszeresével növekedett például az Oroszországból érkezők száma, és Bulgária felől is egyre többen látogatnak hozzánk.” Ezért Sándor Attila szerint nyitni kell az egykori keleti blokk országai felé is, már fel is vették a lengyel és az ukrán testvérmegyékkel a kapcsolatot. Az alelnök ezután bemutatta azokat a kiadványokat – Kincsek a nap alatt elnevezésű portál, kistérségi programajánló – melyek a közeljövőben jelentősen hozzájárulhatnak a turizmusunk fellendüléséhez.

Előző sztori

Utazás: Pünkösdi utak

Default thumbnail
Következő sztori

A Szeged-Csanádi Egyházmegye hírei

Legutóbbi hasonló cikkek