Bulvár

Lopás Tarjánban: Nem sportolni ment az elkövető

Lopás Tarjánban: Nem sportolni ment az elkövető

2009. május 28., csütörtök
Lopás Tarjánban: Nem sportolni ment az elkövető

Állampolgári bejelentésnek köszönhetően sikerült a rendőröknek egy Szegeden történt lopást felderíteni és az ellopott tárgyakat megtalálni - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A bejelentést május 27-én a hajnali órákban tették, miszerint a Tarjáni városrészen egy személy gyanús tárgyakat cipel. A kiérkező rendőrök átvizsgálták a környéket, majd az egyik ház előtti bokorban használati tárgyakat találtak becsomagolva, és a megadott személyleírás alapján a közelben előkerült a gyanús tárgyak feltételezett cipelője is. A 37 éves férfi a rendőrök kérdésére először mindent tagadott: elmondta, hogy semmit sem tud a bokorban talált tárgyakról, ő csak sportolni indult a közeli focipályára ezen szokatlan éjszakai órában. A kapitányságon azután a részletes kérdések hatására egy újabb verzióval állt elő: ekkor már elismerte, hogy a holmikat ő rejtette el a bokorban, de azokat elmondása szerint egy szeméthalomban találta, és úgy gondolta, hogy már senkinek sem kellenek, ezért vitte magával. Időközben kiderült, hogy a bokorban talált tárgyak egy közeli, már évek óta lakatlan házból származnak. A holmik egyébként többek között tájképek, evőeszközök, üveg- és porcelántárgyak, melyek értéke összesen 100.000 Ft. A ház közelében egy ipari kamera is működött. A felvétel szerint kedden nem sokkal éjfél előtt egy hátizsákos férfi haladt el a kérdéses ingatlan felé - mely kinézete alapján az előállított férfit formázta - majd mintegy két órával később ugyanez a személy már az eltulajdonított tárgyakkal megrakodva haladt vissza. A férfit ezek után gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, majd őrizetbe vették. A nála megtartott házkutatás során feltehetően bűncselekményből származó értékek - Herendi étkészlet, egyéb tányérok, csillár - kerültek elő, melyeket a rendőrség lefoglalt. A gyanúsított férfi egyébként jól ismert a hatóságok előtt, hiszen 12 alkalommal volt büntetve különböző - főleg vagyon elleni - bűncselekmények miatt, és jelenleg is két büntetőeljárás folyik vele szemben lopás megalapozott gyanúja alapján - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.