Sport

Labdarúgás: SZVSE-bravúr az Ásotthalom ellen

Labdarúgás: SZVSE-bravúr az Ásotthalom ellen

2009. május 18., hétfő
Labdarúgás: SZVSE-bravúr az Ásotthalom ellen

Bravúrgyőzelmet aratott a labdarúgó megyei I. osztály hétvégi fordulójában a SZVSE-Gyálarét: a vasutasok az egyik élcsapatot, az Ásotthalmot verték meg úgy, hogy kétszer is hátrányból hátrányból kellett fölállniuk.

Nehéz feladat várt vasárnap a labdarúgó megyei I. osztály 11. helyén tanyázó szegedi vasutasokra: az az Ásotthalom látogatott hozzájuk, mely együttes óriási versenyfutásban van a Mórahalommal a 4. helyért. A SZVSE-t kibővült szakmai stáb készítette föl, hiszen

Sahin-Tóth Dezső

és

Kozma Zoltán

munkáját immár

Papp Róbert

is segíti, aki egyéni edzésekkel igyekszik pallérozni a játékosok tudását. Remek labdarúgóidőben igazán élvezetes csatát láthattak azok, akik ezt a labdarúgó-mérkőzést választották délutáni szórakozásul Gyálaréten. Hamar, már a 2. percben előnyhöz jutottak az esélyesebbnek tartott vendégek, ám

Patkós Sándor

találatára a 14. percben felelni tudott a hosszabb eltiltását követően visszatérő

Mangó Ferenc

. A futball minden szépségét felvonultatta az összecsapás: mindkét kapunál sorra alakultak ki a helyzetek, melyek közül a 25. percben ismét a látogatók értékesítettek egyet:

Tóth Szeles Tibor

góljával szerzett újból vezetést az Ásotthalom. Nem sokáig örülhettek azonban Vasuthék, hiszen a 35. percben

Zsikó András

egyenlíteni tudott. A második félidőt is nagy iram és egyre növekvő feszültség jellemezte, érezni lehetett, hogy a következő gól rendkívül sokat érhet. A SZVSE-s

Hegyesi Zsolt

előbb elhibázott egy lehetőséget, majd a 80. percben szenzációs találattal szerezte meg a vezetést - s mint később kiderült: a három pontot - a hazai együttesnek: légstoppal vette át a játékszert, majd váratlan, ám fantasztikus mozdulattal varázsolta azt a hosszú sarokba. Győzelme ellenére a SZVSE-Gyálarét maradt a 11. helyen, de 29 pontjával közelebb zárkózott a középmezőnyhöz. A következő fordulóban az Újszentiván visszalépése miatt szabadnapos lesz a gárda, ami viszont azt jelenti, hogy Udvariék május 31-én (vasárnap) 17 órakor már 32 ponttal a tarsolyukban fogadhatják az alsóházhoz tartozó Szentesi Kinizsit - adott tehát a lehetőség az előrelépésre.

A labdarúgó megyei I. osztály 26. fordulójában: SZVSE-Gyálarét - Ásotthalom 3-2 (2-2). Gyálarét, 150 néző. Vezette: Tűhegyi László.

SZVSE-Gyálarét:

Udvari T. - Hegyesi Á., István A., Ágoston P., Mangó F., Rabi Gy., Bogdán P. (Kenderesi M.), Hegyesi Zs., Zsikó A. (Szabados Cs.), Virág I., Simon I (Magyar B.). Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán.

Ásotthalom:

Vasuth L. - Papp R., Baka B., Bakos T. (Brakszatórisz A.), Szilvási J., Németh P. (Barbócz Cs.), Kothencz L., Farkas M. (Tímár L.), Andróczki A., Tóth Szeles T., Patkós S. Edzők: Hevesi Tibor, Gyenge Balázs.

Gólszerzők:

Mangó Ferenc ('14), Zsikó András ('35), Hegyesi Zsolt ('80), illetve Patkós Sándor ('2), Tóth Szeles Tibor ('25).

Kiállítva:

Kothencz Levente ('81). Sahin-Tóth Dezső:

„Igazán nagyszerű, szórakoztató mérkőzést vívtunk, hiszen csapatunk végre a jobbik arcát mutatta, s az Ásotthalom is remek partnernek bizonyult. Kiélezett, kiegyensúlyozott csatában szerencsére mi tudtuk bevinni a mindent eldöntő találatot, de ehhez szükség volt arra, hogy az akarat jó játékkal párosuljon. Le a kalappal a fiúk előtt!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.