Labdarúgás: SZVSE-bravúr az Ásotthalom ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bravúrgyőzelmet aratott a labdarúgó megyei I. osztály hétvégi fordulójában a SZVSE-Gyálarét: a vasutasok az egyik élcsapatot, az Ásotthalmot verték meg úgy, hogy kétszer is hátrányból hátrányból kellett fölállniuk.

Nehéz feladat várt vasárnap a labdarúgó megyei I. osztály 11. helyén tanyázó szegedi vasutasokra: az az Ásotthalom látogatott hozzájuk, mely együttes óriási versenyfutásban van a Mórahalommal a 4. helyért. A SZVSE-t kibővült szakmai stáb készítette föl, hiszen Sahin-Tóth Dezső és Kozma Zoltán munkáját immár Papp Róbert is segíti, aki egyéni edzésekkel igyekszik pallérozni a játékosok tudását.

Remek labdarúgóidőben igazán élvezetes csatát láthattak azok, akik ezt a labdarúgó-mérkőzést választották délutáni szórakozásul Gyálaréten. Hamar, már a 2. percben előnyhöz jutottak az esélyesebbnek tartott vendégek, ám Patkós Sándor találatára a 14. percben felelni tudott a hosszabb eltiltását követően visszatérő Mangó Ferenc. A futball minden szépségét felvonultatta az összecsapás: mindkét kapunál sorra alakultak ki a helyzetek, melyek közül a 25. percben ismét a látogatók értékesítettek egyet: Tóth Szeles Tibor góljával szerzett újból vezetést az Ásotthalom. Nem sokáig örülhettek azonban Vasuthék, hiszen a 35. percben Zsikó András egyenlíteni tudott.

A második félidőt is nagy iram és egyre növekvő feszültség jellemezte, érezni lehetett, hogy a következő gól rendkívül sokat érhet. A SZVSE-s Hegyesi Zsolt előbb elhibázott egy lehetőséget, majd a 80. percben szenzációs találattal szerezte meg a vezetést – s mint később kiderült: a három pontot – a hazai együttesnek: légstoppal vette át a játékszert, majd váratlan, ám fantasztikus mozdulattal varázsolta azt a hosszú sarokba.

Győzelme ellenére a SZVSE-Gyálarét maradt a 11. helyen, de 29 pontjával közelebb zárkózott a középmezőnyhöz. A következő fordulóban az Újszentiván visszalépése miatt szabadnapos lesz a gárda, ami viszont azt jelenti, hogy Udvariék május 31-én (vasárnap) 17 órakor már 32 ponttal a tarsolyukban fogadhatják az alsóházhoz tartozó Szentesi Kinizsit – adott tehát a lehetőség az előrelépésre.

A labdarúgó megyei I. osztály 26. fordulójában: SZVSE-Gyálarét – Ásotthalom 3-2 (2-2). Gyálarét, 150 néző. Vezette: Tűhegyi László.
SZVSE-Gyálarét: Udvari T. – Hegyesi Á., István A., Ágoston P., Mangó F., Rabi Gy., Bogdán P. (Kenderesi M.), Hegyesi Zs., Zsikó A. (Szabados Cs.), Virág I., Simon I (Magyar B.). Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán.
Ásotthalom: Vasuth L. – Papp R., Baka B., Bakos T. (Brakszatórisz A.), Szilvási J., Németh P. (Barbócz Cs.), Kothencz L., Farkas M. (Tímár L.), Andróczki A., Tóth Szeles T., Patkós S. Edzők: Hevesi Tibor, Gyenge Balázs. 
Gólszerzők:
Mangó Ferenc (’14), Zsikó András (’35), Hegyesi Zsolt (’80), illetve Patkós Sándor (‘2), Tóth Szeles Tibor (’25).
Kiállítva: Kothencz Levente (’81).

Sahin-Tóth Dezső: „Igazán nagyszerű, szórakoztató mérkőzést vívtunk, hiszen csapatunk végre a jobbik arcát mutatta, s az Ásotthalom is remek partnernek bizonyult. Kiélezett, kiegyensúlyozott csatában szerencsére mi tudtuk bevinni a mindent eldöntő találatot, de ehhez szükség volt arra, hogy az akarat jó játékkal párosuljon. Le a kalappal a fiúk előtt!”

Előző sztori

A legkisebbek rúgták a Déli Aprók Ligájában

Következő sztori

Közös Kósa-Botka-javaslat az önkormányzati adóhatóságok elektronikus ügyintézéséről