Írjon nekünk

Sport

Kupaszerda: Volán-öröm, SZVSE-bánat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A labdarúgó magyar kupa megyei selejtezője 4. fordulójának mérkőzéseit rendezték szerdán. Az NB III-as szegedi Tisza Volán SC Mórahalmon vívta ki a továbbjutást, a SZVSE-Gyálarét viszont nem bírt az NB II-es Makó FC-vel.

Az NB III Alföld csoport tavaszi fordulói során botladozó Tisza Volán SC a megyei I. osztály egyik élcsapata, a Mórahalom otthonában lépett pályára a kupában. Az élénk iramú, színvonalas mérkőzésen sokáig gól nélküli döntetlenre állt, bár mindkét kapu forgott veszélyben, végül a magasabb osztályban szereplő szegediek néhány perccel a vége előtt megszerezték a győzelmet (egyben továbbjutást) érő találatot. Ehhez a hazaiak közreműködésére is szükség volt…

A Volánban Buchholcz Gábor vezetőedző több olyan játékosnak is lehetőséget adott Mórahalmon, aki eddig kevesebbet szerepelhetett a bajnokságban. A szegediek az első félidőben átadták a területet a hazai gárdának, igyekeztek a középpályán megszűrni akcióikat, s a megszerzett labdákból kontrákat vezetni. Több helyzetet is kialakítottak a szegediek: már rögtön az első percekben Mórocz bombáját tornászta ki bravúrral a hazai portás, majd Baji Renátó mutatott be parádés cselsorozatot, melynek végén a kapu fölé durrantott. A második játékrészben a Mórahalom kissé visszaállt, kiegyenlítetté vált a játék, majd Huszárik Zsolt beállása frissített a Volánon. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt eredményre vezettek a Volán-próbálkozások: Szabó Attila a taktikai utasítást megfogadva erőből vágott középre egy szabadrúgást, ami a mórahalmi Patakin megpattanva a kapufa tövénél jutott a hálóba; 0-1. Ezzel a góllal vívta ki a továbbjutást a Szeged, s került egy lépésre a magyar kupa főtáblájától.

Buchholcz Gábor így látta az összecsapást: „Úgy érzem, az első negyvenöt percben sikerült meglepnünk a Mórahalmot azzal, hogy nem rontottunk nekik, veszélyesebben is futballoztunk. A második félidőben nem volt olyan egyértelmű a fölényünk, de szerencsére sikerült betalálnunk, így elkerültük a hosszabbítást. Összességében gyöngébb játékkal nyertünk, akárcsak az őszi szezon utolsó bajnoki meccsein, de a remek erőkből álló Mórahalom otthonában értékes a győzelem. Boldog vagyok, hogy védőink – Vida, Boldizsár – ezúttal is átlagon felül teljesítettek, kikapcsolták a hazaiak veszélyes csatárait. Nagyon örülök a továbbjutásnak és az odaadó játéknak, remélem, ebből a sikerből erőt merítünk a bajnokságra is. Ilyen csupa szív játékkal a listavezető ellen is lehet keresnivalónk szombaton! Köszönöm lelkes ultráink biztatását!”

A megyei I. osztályban szereplő SZVSE-nek igazán nehéz ellenfél jutott, a sorozatba most bekapcsolódó NB II-es Makó FC. Az összecsapáson a Maros-partiak érvényesítették a papírformát, s magabiztosan verték ki a vasutasokat. Egy-két fiatal hazai játékoson látszott némi megilletődöttség az első percekben, összességében rendkívül szervezett futballt mutatott be az alacsonyabb osztályú együttes. Az első félidőben egy elhibázott lehetőséget követően támadott vissza ügyesen, s szerzett vezetést a Makó. A játékrész végén több ígéretes támadást is vezetett a SZVSE, de gólt nem tudtak elérni, ahogyan a második felvonás kezdetén sem, mikor Simon, majd Hegyesi Zs. is már csak a kapussal állt szemben. A kihagyott helyzeteket góllal büntette az NB II-es alakulat, mely a legvégén még meg is tudta duplázni előnyét, így végül magabiztosan ütötte ki jól küzdő ellenfelét.

Sahin-Tóth Dezső vezetőedző így értékelt a SZEGEDma.hu-nak: „Kellemes hangulatú, jó iramú meccset játszottunk a szimpatikus Makóval, mely gárdával amúgy is remek kapcsolatot ápolunk. Büszke vagyok a szegedi fiatalokra, akik nagyszerűen küzdöttek, de összességében elmondható, hogy mindkét fél a lehető legkomolyabban vette az összecsapást. Elégedett vagyok csapatom teljesítményével, a fiúk végre lemérhették, hol tartanak, s láthatták, hová juthatnak, ha komolyabban veszik a labdarúgást, ha többet és keményebben edzenek. Sajnálom, hogy a CSLSZ annak ellenére bekapcsolta a Makót ebben a fázisban, hogy az NB II-es gárda alanyi jogon ott van a kupa 64-es tábláján. Ezzel a mi esélyeinket csökkentették az igazán nagy eredmény elérésére.”

A másik két továbbjutó az NB III-as Algyő és a megyei II. osztályú Csanytelek gárdája.

Eredmények:

Mórahalom VSE – Tisza Volán SC 0-1 (0-0). Gól: Pataki (öngól).
Tisza Volán SC: Czirják – Mészáros, Boldizsár, Vida, Szabó A. – Mórocz (Dargó), Szlobodnyik – Vágó A. (Kazi), Szilágyi (Huszárik), Bárdosi (Török) – Baji R. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

SZVSE-Gyálarét – Makó FC 0-4 (0-1). Gól: Kulacsik 2, Schreiber, Maróti.
SZVSE: Udvari – Szabados, Rabi, Virág, Boros, Hegyesi Á., István, Szigeti, Simon, Hegyesi Zs., Zsikó. Csereként pályára lépett: Bogdán, Kenderesi, Vér, Vígh. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán.

Phoenix Makó FC II. – Algyő SK 1-6
Csanytelek SC – Balástya KSE 2-0

Az 5. fordulót május 27-én (szerdán) tartják.

Sport

Tragédia nem történt, de több ilyen meccs már nem fér bele

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Csak a csoport első és második helye úszott el Flensburgban, a szép tavaszra jó esélye van a MOL-Pick Szegednek.

Tovább olvasom

Sport

Új légióst igazolt a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Durand Scott 2-es és 3-as poszton is bevethető.

Tovább olvasom

Sport

Átgázolt a Flensburg a fáradt MOL-Pick Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A MOL-Pick Szeged 34-26-ra kikapott a Flensburg otthonában a VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában.

Tovább olvasom

Aktuál