Szórakozás

Krasznahorkai László estje a Móra-kollégiumban

Krasznahorkai László estje a Móra-kollégiumban

2009. május 5., kedd
Krasznahorkai László estje a Móra-kollégiumban

A Móra Ferenc Kollégiumban (Közép fasor 31-33.) szerdán 17 órakor tartják Krasznahorkai László estjét. Beszélgetőtárs: Szörényi László irodalomtörténész. Krasznahorkai László nem először lesz vendége a kollégiumnak, ez alkalommal a 2008-ban a Magvetőnél megjelent, Seiobo járt odalent című nagy sikerű kötetéről szól majd a beszélgetés.

„(-) megadja az értelmét a tomboló mozgásban forgó világnak, a száraz hőségnek, aA böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. vibrálásnak, minden kavargó hangnak, illatnak és képnek, mert ő ennek a tájnak egy egészen különleges esete, e tájkép megfellebbezhetetlen művésze, aki a tökéletes mozdulatlanság példátlan esztétikájával, a rezzenetlen figyelem artisztikus beteljesítőjeként egyszersmind felül is emelkedik mindazon, aminek az értelmét különben megadja, felülemelkedik, kimagaslik a környező dolgok eszeveszett kavalkádjából, s egyfajta céltalanságot vezet be – hogy még szép is – a mindent átható lokális értelem fölé, még önmaga aktuális tevékenységének a lokális értelme fölé is, hiszen minek szép még azon felül, hogy csak egy fehér madár, aki áll, és vár a kyotói Kamo folyó sodrásának irányában, áll és várja, hogy a víz felszíne alatt végre megjelenjen, amit kíméletlenül pontos csőrével és akaratával majd megszigonyoz.” K. L.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.