Habsburg György: a kampánynak az európai kérdésekről kellene szólnia

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

habsburggyorgy1A kampánynak a belpolitikai és pártpolitikai témák helyett Magyarországon is az európai kérdésekről kellene szólnia – mondta Habsburg György, az MDF európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.

Az EP-kampány lenne az az időszak, amikor a politikusok elmondhatnák, mi történt az elmúlt öt évben, mi vár ránk a jövőben, a képviselők beszámolhatnának terveikről, a jelöltek pedig megismertethetnék elképzeléseiket – fogalmazott az MDF EP-listájának második helyét elfoglaló politikus. Hozzátette: ehelyett Magyarországon csak és kizárólag a belpolitikáról és a pártpolitikáról beszélnek.
Habsburg György közölte: az elmúlt két hónap során több mint hetven választási rendezvényen vett részt, ahol mindig az Európai Unióval kapcsolatos témákról beszélt, s ezt a hallgatóság kedvezően fogadta.

habsburggyorgy2

Az Európai Parlament például fontos színtere lehet a nemzetiségi, kisebbségi kérdéseknek. Az EP-ben valamennyi tagország jelen van, a képviselők közül többen is valamelyik nemzeti kisebbséghez tartoznak, s európai szinten olyan problémák is megoldhatók, amelyekre a kétoldalú kapcsolatok keretében nincs lehetőség – mondta Habsburg György.
A képviselőjelölt az újonnan megalakuló parlament előtt álló legfontosabb feladatnak a válságkezelést látja. Ez az a fórum, ahol a legjobban lehet lobbizni a közös megoldásért, Magyarország esetében például az euró mihamarabbi bevezetéséért – hangsúlyozta.
Habsburg György fontosnak tartja az unió bővítésének kérdését. Mint mondta, képviselőként szeretne tenni Horvátország mielőbbi csatlakozásáért, a Szerbiával folytatott tárgyalások felgyorsításért, valamint a jelenleginél sokkal szorosabb kapcsolat kialakításáért a kelet-európai országokkal.

Előző sztori

Lopott teknőc visszajár

Következő sztori

Árnyképek – Dömötör Mihály “praehumus” fotókiállítása Szegeden