Közélet

Mindszenten járt Szájer József

Mindszenten járt Szájer József

2009. május 25., hétfő
Mindszenten járt Szájer József

A június 7-i választás véget vethet a "kormányzati ámokfutásnak", annak a gazdaságpolitikának, amely az adóprés megszorításán kívül másra nem képes - jelentette ki Szájer József, a néppárti európai parlamenti képviselő hétfőn a Csongrád megyei Mindszenten.

Aki azt állítja, hogy az európai parlamenti választásoknak gyors belpolitikai következményei lesznek, lehet, hogy téved, aki azonban azt állítja, biztosan nem lesznek ilyen következményei, hazudik - mondta a Fidesz EP-listájának második helyezettje egy lakossági fórumon, több mint száz érdeklődő előtt. A kormány gazdaságpolitikája szembemegy azokkal a lépésekkel, amelyeket az unió más tagországai tesznek a válság ellen. Az adók növelése következtében lefelé tartó spirálba kerül az ország, tovább csökken a foglalkoztatottság, a fogyasztás, és tovább apadnak az állam adóbevételei - közölte a politikus. A munkára rakodó terheket tekintve Magyarország a huszonhét tagország közül - Belgium mögött - a második helyen áll. Ennek ellenére a közszolgáltatások színvonala folyamatosan romlik, az állam egyre kevesebb területen tudja ellátni alapvető feladatait is - fogalmazott

Szájer József.

El kell indítani az országot fölfelé, s ez csak a munkahelyteremtésen keresztül képzelhető el - hangsúlyozta a képviselő. A politikus kitért arra, hogy Magyarország 3,5 milliárd euró - mintegy 900 milliárd forint - támogatást kapott az ország uniós csatlakozása óta, levonva a magyar befizetéseket. A földalapú támogatások nélkül az ország nettó befizető lenne, ezért elhibázott az a politika, amely a jelenlegi uniós agrártámogatási rendszer megszüntetését javasolja - tette hozzá. Az elmúlt két évben Magyarország szinte ugyanekkora összeget, 3,5 milliárd eurót nem tudott lehívni a támogatásokból. A jelenlegi kormányzati megszorító csomagtól - a tizenharmadik havi nyugdíj megszüntetésétől, a gyes és a gyed megnyirbálásától - remélt 600 milliárd forint ennek az összegnek csupán kétharmada - mondta Szájer József.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.