Mindszenten járt Szájer József

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A június 7-i választás véget vethet a “kormányzati ámokfutásnak”, annak a gazdaságpolitikának, amely az adóprés megszorításán kívül másra nem képes – jelentette ki Szájer József, a néppárti európai parlamenti képviselő hétfőn a Csongrád megyei Mindszenten.

Aki azt állítja, hogy az európai parlamenti választásoknak gyors belpolitikai következményei lesznek, lehet, hogy téved, aki azonban azt állítja, biztosan nem lesznek ilyen következményei, hazudik – mondta a Fidesz EP-listájának második helyezettje egy lakossági fórumon, több mint száz érdeklődő előtt.
A kormány gazdaságpolitikája szembemegy azokkal a lépésekkel, amelyeket az unió más tagországai tesznek a válság ellen. Az adók növelése következtében lefelé tartó spirálba kerül az ország, tovább csökken a foglalkoztatottság, a fogyasztás, és tovább apadnak az állam adóbevételei – közölte a politikus.
A munkára rakodó terheket tekintve Magyarország a huszonhét tagország közül – Belgium mögött – a második helyen áll. Ennek ellenére a közszolgáltatások színvonala folyamatosan romlik, az állam egyre kevesebb területen tudja ellátni alapvető feladatait is – fogalmazott Szájer József.
El kell indítani az országot fölfelé, s ez csak a munkahelyteremtésen keresztül képzelhető el – hangsúlyozta a képviselő.
A politikus kitért arra, hogy Magyarország 3,5 milliárd euró – mintegy 900 milliárd forint – támogatást kapott az ország uniós csatlakozása óta, levonva a magyar befizetéseket. A földalapú támogatások nélkül az ország nettó befizető lenne, ezért elhibázott az a politika, amely a jelenlegi uniós agrártámogatási rendszer megszüntetését javasolja – tette hozzá.
Az elmúlt két évben Magyarország szinte ugyanekkora összeget, 3,5 milliárd eurót nem tudott lehívni a támogatásokból. A jelenlegi kormányzati megszorító csomagtól – a tizenharmadik havi nyugdíj megszüntetésétől, a gyes és a gyed megnyirbálásától – remélt 600 milliárd forint ennek az összegnek csupán kétharmada – mondta Szájer József.

Előző sztori

Szent-Iványi: a liberálisok számítanak

Következő sztori

EP 09 szubjektív 03