Bulvár

Elfogták a szegedi bíróságról megszökött férfit

Elfogták a szegedi bíróságról megszökött férfit

2009. május 11., hétfő
Elfogták a szegedi bíróságról megszökött férfit

Elfogták a fővárosban hétfő délután azt a sándorfalvi férfit, aki mintegy három héttel ezelőtt az ítélethirdetést követően az ablakon keresztül megszökött a Szegedi Városi Bíróságról - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt első fokon elítélt férfit előzetes adatgyűjtést követően Budapest XIX. kerületében fogták el a rendőrség kommandósai - mondta

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfit várhatóan még hétfőn Szegedre szállítják, előzetes letartóztatásáról és további sorsáról a Szegedi Városi Bíróság határoz - tudatta a hadnagy.

Cseh Attila

, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese az április 22-én történt szökés körülményeiről korábban az MTI-vel közölte: az első fokon eljáró bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és jövedéki orgazdaság miatt - mint különös visszaesőt - öt év börtönre és ötmillió forint pénzmellékbüntetésre ítélte. Tájékoztatása szerint a férfi az ítélet kihirdetésekor és indokolásakor jelen volt. A bíróság akkor döntött a vádlott előzetes letartóztatásáról is. Amint a férfi ezt meghallotta, illetve látta, hogy egy rendőr felé indul, feltépte a földszinten lévő tárgyalóterem - korábbi szellőztetés miatt résnyire nyitva hagyott - ablakát, kiugrott az utcára, majd elmenekült. A jelen lévő rendőrök megpróbálták őt elfogni, de ez nem sikerült. A bíróság biztonsági őre azonban látta, hogy a vádlott beugrik egy gépkocsiba, amely ezután nagy sebességgel elhajtott. A jármű rendszámát jelezte a rendőröknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.