/

Elfogták a szegedi bíróságról megszökött férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elfogták a fővárosban hétfő délután azt a sándorfalvi férfit, aki mintegy három héttel ezelőtt az ítélethirdetést követően az ablakon keresztül megszökött a Szegedi Városi Bíróságról – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

A hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt első fokon elítélt férfit előzetes adatgyűjtést követően Budapest XIX. kerületében fogták el a rendőrség kommandósai – mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfit várhatóan még hétfőn Szegedre szállítják, előzetes letartóztatásáról és további sorsáról a Szegedi Városi Bíróság határoz – tudatta a hadnagy. Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese az április 22-én történt szökés körülményeiről korábban az MTI-vel közölte: az első fokon eljáró bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és jövedéki orgazdaság miatt – mint különös visszaesőt – öt év börtönre és ötmillió forint pénzmellékbüntetésre ítélte. Tájékoztatása szerint a férfi az ítélet kihirdetésekor és indokolásakor jelen volt. A bíróság akkor döntött a vádlott előzetes letartóztatásáról is. Amint a férfi ezt meghallotta, illetve látta, hogy egy rendőr felé indul, feltépte a földszinten lévő tárgyalóterem – korábbi szellőztetés miatt résnyire nyitva hagyott – ablakát, kiugrott az utcára, majd elmenekült.
A jelen lévő rendőrök megpróbálták őt elfogni, de ez nem sikerült. A bíróság biztonsági őre azonban látta, hogy a vádlott beugrik egy gépkocsiba, amely ezután nagy sebességgel elhajtott. A jármű rendszámát jelezte a rendőröknek.

Előző sztori

Együttműködés a Nagyváradi Egyetemmel

Következő sztori

A három –ác