Szórakozás

Bormustra-túra Szegeden

Bormustra-túra Szegeden

2009. május 16., szombat
Bormustra-túra Szegeden
borfesztival11

Szombat délután hivatalosan is megnyitotta kapuit a XV. Szegedi Borfesztivál. Idén új rekord született, hiszen minden eddiginél több „alkimista", 109 borász árulja nedűit a Széchenyi téren felállított pavilonsoron. Magyarország legnépszerűbb borfesztiválja a szegedi, hiszen tavaly közel 130 ezer vendég kóstolta a hegy leveit, míg idén - a kilenc napos nyitva tartásnak köszönhetően - ennél is több látogatót várnak.

A megnyitón a Pavane Történelmi Táncegyüttes zászlódobálói vezették a borlovagrendek felvonulását, majd a város polgármestere,

Botka László

mondott beszédet. Szeged első embere szerint a május már nemcsak a tavasz szépségei miatt kedves a városnak, hanem Szeged napja miatt is, aminek egyik kiemelkedő rendezvénye a borfesztivál. Idén ünnepeljük a város önrendelkezésének, szabadságának 290-edik és a nagy árvíz 130-adik évfordulóját - hangsúlyozta Botka. Az eseményen az ország legjobb borászai -

Konyári, Frittmann, Gere, Bock, Takler, Árvay, Somodi

stb. - árulják termékeiket, a közönséget pedig három színpadon szórakoztatják zenés fellépők. Természetesen a fesztiválon borversenyt is rendeznek majd, amiről a SZEGEDma.hu is beszámol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.