Vasárnap: Szent György-napi Juhásztalálkozó és Főzőverseny

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén a hagyományos Szent György-napi Juhásztalálkozó és Főzőverseny az SZTE Mezőgazdasági Karának szervezésében vasárnap lesz a hódmezővásárhelyi Takács Ferenc Képző Központban. Vasárnap rendezik az idei első díjugrató versenyt, mely a Csongrád Megyei Bajnokság első fordulója, az Equitania LC lovaspályáján, oda várják a lovas sport rajongóit. Aki inkább a művészetek, zene iránt érdeklődik, vasárnap bőven talál programot Szegeden. Lesz több színielőadás, bábszínház, Kamarás Iván színművészt „vallatják” a Közéleti Kávéházban, a X. Szegedi Gitárfesztivál gálaestjét hallhatjuk, és lesz Old Boys koncert az IH-ban. Egy kis jazzt és egy kis klasszikus zenét, valamint barokk zenei estet ajánlanak az Egyetemi Tavasz szervezői, és az sem fog csalódni, aki moziba megy vasárnap.

Színielőadások

A Nagyszínházban vasárnap 19 órakor Királyasszony lovagja (Ruy Blas) – Ady Endre bérlet.

A Kisszínházban vasárnap 15 órakor Mr. A., avagy a Hang-villa titka – Bérletszünet.

Az Alsóvárosi Kultúrházban vasárnap 15 órától a Petőfi Sándor Színkör bemutatja Örkény István: Macskajáték című tragikomédiáját. Rendezte: Hegedűs Jenő. Belépő: 300 Ft/fő.

A Kövér Béla Bábszínházban vasárnap délelőtt 11 órakor Rest mese – bérletszünet.

Közéleti Kávéház

Vasárnap 16 órakor a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházában Egy Lovag királyasszony nélkül címmel Kamarás Iván színművész színt vall játékról és valóságról. Aki “vallatja”: Tatár Rózsa jogász” A belépés díjtalan!

X. Szegedi Gitárfesztivál

Vasárnap 17 órakor a SZTE Zeneművészeti Főiskolai Karán, a Fricsay Ferenc Hangversenyteremben a Szegedi Országos Gitárverseny díjnyerteseinek koncertje.
Ugyanott este 19.30-kor  Jazz-session Gálaest.

Old Boys koncert

Az IH Rendezvényközpontban vasárnap 19.30-kor Old Boys koncert. Az Old Boys együttes 1979-ben alakult, és azóta is tevékeny szereplője a hazai könnyűzenei életnek. A jubileumi 30. évre már hónapok óta teljesen új, különleges műsorral készül a zenekar. Jegyár: 2990 Ft

Egyetemi Tavasz

Vasárnap 19 órakor Katolikus Ház dísztermében Latin est – avagy egy kis jazz és egy kis klasszikus zene. Közreműködnek: Natalia Gorbunova (hárfa), Vajda Júlia (ének), Kosztándi István (hegedű), Finta János (tangóharmonika), Blahó Attila (zongora).

Ez az este azért lesz egyedülálló, mert a művészek ebben a felállásban még sosem muzsikáltak együtt. Műsoruk argentin, spanyol és brazil dallamokból áll. A kitűnő jazz-zongorista, a remek tangóharmonikás és a három klasszikus zenész különleges örömzenélésre várja Önöket.

A Millenniumi Kávéházban vasárnap 19 órakor „Legyen a zene mindenkié!” címmel barokk zenei est lesz. A műsoron: barokk szonáták átiratai csellóra és zongorára, barokk művek átiratai vonósnégyesre. Közreműködik: Fehér Dóra (zongora), Hohl Zsuzsanna (cselló), és az SZTE ZMK hallgatói.

A XXV. Szent György-napi Juhásztalálkozó és Főzőversenyt vasárnap reggel 7 órától tartják Hódmezővásárhelyen az SZTE Mezőgazdasági Karának szervezésében a Takács Ferenc Képző Központban (Hódmezővásárhely határában, a 47-es főútvonal mellett, Orosháza felé a 195. kilométerszelvénynél.) Az esemény a Hód-Mezőgazda Zrt. által szervezett XVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokhoz is kapcsolódik. Részletek: http://www.mgk.u-szeged.hu/stgyorgy/.

Díjugrató verseny az Equitania Lovas Clubban

Vasárnap rendezik az idei első díjugrató versenyt, mely a Csongrád Megyei Bajnokság első fordulója, az Equitania LC lovaspályáján (Zsombó, Bába dűlő 33/b.). A C0,B1,B2,B3,A1 versenyszámok kerülnek megrendezésre. A szabályzatban előírt díjakon felül értékes képzőművészeti alkotásokat ajánlott fel Pápai Kata keramikusművész, továbbá Deák Zsuzsanna üvegműves. A B3-as versenyszám első helyezettje pedig Varsányi Anna alkotását, míg az A1-es versenyszám győztese Rovó Edina lovas-festményét viheti haza. A verseny programja: Kezdés 9 órakor a C0 versenyszámmal, majd folyamatosan B1, 2, 3, A1 versenyszámokat bonyolítják. A kilátogató gyerekek részére ingyenes pónilovaglást biztosítanak.

Vasárnapi moziműsorok

A Grand Caféban vasárnap:

19 órakor: A másik Boleyn lány (The Other Boleyn Girl), feliratos angol film, rendező: Justin Chadwick.

21 órakor: Elcserélt életek (Changeling), feliratos amerikai film, rendező: Clint Eastwood.

A Belvárosi Mozi vasárnapi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

10, 14 és 16 órakor: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.

18 és 20 órakor: Dragonball – Evolúció – színes, szinkronizált amerikai akció-fantasy. Rendező: James Wong.

Balázs Béla terem:

16 órakor, 18.15-kor és 20:30: Őrült Szentivánéj – színes feliratos lett-angol-osztrák-orosz film. Rendezte: Alexander Hahn.

Csőke József terem:

16.15-kor, 18.30-kor és  20.45-kor: A felolvasó – színes, feliratos amerikai-német dráma. Szereplők: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Karoline Herfurth. Rendező: Stephen Daldry.

Előző sztori

Zöldár – környezetbarát közlekedésről a Piárban

Következő sztori

Utazás: Toszkánától New Yorkig

Legutóbbi hasonló cikkek