Közélet

Troliparádé lesz a Szegedi Közlekedési Társaság nyílt napján

Troliparádé lesz a Szegedi Közlekedési Társaság nyílt napján

2009. április 30., csütörtök
Troliparádé lesz a Szegedi Közlekedési Társaság nyílt napján

Megnyitja kapuit a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) május elsején a nagyközönség előtt; az érdeklődők végigjárhatják a társaság által üzemeltetett villamos és troli telephelyeket, és közelebbről megismerhetik a repülőteret is és egy igazi troliparádén vehetnek részt.

Sándor Alexandra

, az SZKT marketing munkatársa az MTI-nek elmondta: ezen a napon bárki megnézheti, hogy hol alusznak a villamosok, megismerkedhet a régi és az új trolibusz csarnokkal és az ott dolgozók munkájával is. A nap csúcspontja a veterán trolibusz felvonulás lesz, melyre az ország több pontjáról érkeznek járművek. Így a Tisza-parti városba láthatók lesznek nosztalgia járművek a fővárosból és Debrecenből is, de a felvonulnak majd veterán motorok és autók is. A program érdekessége, hogy a járműveket nem csak megcsodálni lehet, fel is lehet szállni rájuk, sőt a délután három órakor induló parádés felvonuláson végig is utazhatnak velük az érdeklődők. Május elsején egyébként a város nosztalgia villamosai ingyenesen szállítják az utasokat. A telephelyeken a programot kiállítások színesítik, melyek a járművek több évtizedes "életének" emlékeit mutatják be. Emellett rövidfilmeken is láthatják a látogatók a közlekedési vállalat mindennapjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.