SZTE-Szedeák: Előre a kettős győzelemért!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kozásmisleny gárdáját fogadja az SZTE-Szedeák szombaton 18 órától a férfi kosárlabda NB I/B 9-16. helyéért zajló rájátszásban. Bár a szegediek múlt pénteken idegenben is nyerni tudtak, a kiváló erőkből álló baranyaiak bizonyára nem feltartott kézzel lépnek majd pályára.

Végig vezetve nyerte meg 87-76-ra a középházi rájátszás első összecsapását Kozármislenyben az SZTE-Szedeák, így remek esélye van arra, hogy a 9-12. helyért folytathassa tovább. Ez természetesen csak az első lépcsőfok a célok megvalósítása felé, hiszen a negyeddöntőről való lecsúszást jelentő jászberényi vereséget követően a vezetőség azt fogalmazta meg, hogy a szezon végére jó lenne elcsípni az NB I/B 9. helyét.

Nem aludhatnak el Kovács Attiláék

A legnagyobb hibát talán akkor követné el a szegedi alakulat, ha elaltatná tizenegy pontos előnye, hiszen a baranyaiaknak nem kell teher alatt játszaniuk a visszavágón, ráadásul nem lehet őket egy kézlegyintéssel elintézni, hiszen három remek pécsi fiatal, az A csoportban is számításba vett játékos, Eilingsfeld, Lepsényi és Fehér erősíti a vendégeket – vetettük föl Bonifert Domonkosnak. „A héten edzőmeccset játszottunk U20-as gárdánkkal, és valóban láttam az elalvásra utaló jeleket, ezért intéztem néhány keresetlen szót a társasághoz. Megosztottam velük arra vonatkozó gondolataimat és elvárásaimat, hogyan kell küzdeni a továbbiakban. Bizony mindenkinek ugyanúgy kell csúszni-mászni, mintha most kezdődne a párharc, hiszen fontos számomra, hogy lássam, ki az, kik azok, akikre a jövő évi együttes kialakításakor számíthatok. Ügyes fiatalok és megbízható kiegészítő emberek alkotják a Kozármislenyt, de szeretnénk kettős győzelemmel továbbmenni ellenük” – mondta a SZEGEDma.hu-nak az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Hír a csapat háza tájáról, hogy az első meccsen megsérült Simándi Árpád és a kisebb orvosi beavatkozáson átesett Nyilas István sajnos nem léphet pályára szombaton este. Ott lesz viszont társaival Trényi Imre, akik hazatért külföldről, immár két hete edz, s úgy tűnik, a bajnokság végéig már Szegeden marad. Mellette a korábban bokaproblémákkal bajlódó Tóth Viktor is helyet kaphat a csapatban.

Ami egyébként az NB I/B-s bajnokságot illeti, lenti eredményközlésünkből is kiderül, a Keletről érkezett gárdák igencsak nehezen boldogulnak a nyugatiakkal a negyeddöntőben. Az Egert pénteken ütötte ki – szó szerint – a Veszprém, a Baja behozhatatlannak tűnő hátrányba került a Kanizsával szemben, a Jászberény egypontos előnyt próbált péntek este megőrizni Sopronban, de a Salgótarjánnak sem lesz egyszerű dolga a Bonyhád elleni visszavágón.

Bohózat az U20-as bajnokságban

Néhány gondolat az NB I/B U20-as sorozatáról! A Keleti csoport alapszakaszában második helyen záró SZTE-Szedeák a héten a Nyugati csoport harmadikjával, a PEKOSI gárdájával játszana vagy játszott volna negyeddöntőt. Jól érzi a kedves olvasó, keressük az ideális kifejezést, hiszen ami a párharc körül történt és történik, bizony a nehezen megmagyarázható kategóriába tartozik. Az első találkozót időpontját folyamatosan módosítgatta a PEKOSI, majd mikor a Nyilas István vezette szegedi fiúk csütörtökön délután felutaztak a fővárosba, csak a csarnok portásával találkoztak. Kiderült, az ellenfél vezetői elfelejtették őket értesíteni, hogy péntekre tették át a találkozót. Sima eset, gondolhatnánk, egyértelmű, ki hibázott, a vétlen fél 20-0-lal megkapja a találkozót. Ez minden bizonnyal így is lesz a zöld asztalnál a jövő héten, ám a PEKOSI irányítói azóta is mindenféle trükköt bevetnek, hogy kibújjanak a felelősség alól (sőt, akár a Szegedre is húzzák a vizes lepedőt). Egyelőre azt sem tudni, elutaznak-e a szombaton 16 órára kiírt visszavágóra. A Tisza-parti legények mindenesetre úgy készülnek, hogy lesz mérkőzés, s azon legyőzik a fővárosiakat.

Emlékeztetőül az NB I/B középházi rájátszásának első mérkőzésén:

Férfi kosárlabda NB I/B, a 9-16. helyért, 1. mérkőzés: Ceragem Kozásmisleny SE – SZTE-Szedeák 76-87 (19-25, 11-17, 27-22, 19-23). SZTE-Szedeák: Simándi 11/3, Rezák 15/9, Nagy A. 2, Kovács 25/6, Kukla 10. Csere: Magyar 4, Puszta 13/3, Varga M. 2, Fülöp 3/3, Varga D., Mészáros 2, Széll. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

További eredmények:

Rájátszás, az 1-8. helyért:

Bonyhádi KSE – Wamsler SE Salgótarján 91-84
Jászberényi KSE – SMAFC-NYSE 89-88
EKH Hész – Veszprémi Egyetem 101-74, 64-104
Kanizsa KK – Bajai Bácska FKE 110-68
A visszavágókat ezen a hétvégén rendezik.

Rájátszás, a 9-16. helyért:

ELITE Basket Törökbálint – Tiszaújvárosi Phoenix KK 101-73, 68-77
Szolnoki Főiskola Olaj KK – Pápai KC 80-75
Ceragem Kozármisleny SE – SZTE-Szedeák 76-87
A két visszavágót szombaton, az Óbudai Kaszások – Univerzal Pack-FKSZC párharc találkozóit később rendezik.

Előző sztori

Segítség a gyermekklinika onkológiai osztályának

Következő sztori

Belgrádban találkoztak a világ felsőoktatási vezetői

Legutóbbi hasonló cikkek