Sporthétvége: Izgalmak a köbön péntektől hétfőig

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mozgalmas és izgalmas hosszú hétvége vár a szegedi sportkedvelőkre. Pénteken eldől, bejut-e a női kosárlabda NB I fináléjába a Szeviép, szombaton és vasárnap a kézilabda magyar kupa négyes döntőjében szerepel a Pick, a Beton pólósai pedig a Fradival vívnak rangadót idehaza – a győzelem jelentené az utolsó szalmaszálat a négy közé jutásban még reménykedő Tisza-partiaknak.

Női kosárlabda: Pénteken Pécsett döntés születik

Szerdai bravúros, 75-64-es győzelmével a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata kivívta magának a jogot, hogy mindent eldöntő, harmadik találkozón léphessen pályára Pécsett a bajnoki elődöntőben. Története során másodszor verte meg a Szeged a baranyai gárdát, s annyit bizonyosan ért ez a siker, hogy a tízszeres bajnok immár tart a Fürészék elleni mérkőzéstől. A Pécs mellett a nagyobb rutin és a hazai pálya előnye szól, valamint az, hogy visszatérhet a szegedi meccset kihagyó amerikai Kelly Mazzante. A Szeviép abban bízhat, hogy sikerül átmenteni szerdai formáját, s ha ez így történik, meleg perceket okozhatnak az esélyesebb ellenfélnek a Donkó-tanítványok. A pénteken 19 órakor kezdődő összecsapásról természetesen beszámolunk majd olvasóinknak.

Asztalitenisz: Celldömölkön a Floratom

A múlt héten a Péccsel döntetlenező Floratom Szeged férfi asztalitenisz-csapata szintén pénteken játszik bajnoki mérkőzést. Az extraliga pontvadászatának hatodik helyén álló szegediek a második Celldömölkhöz utaznak, céljuk pedig a tisztes helytállás. A találkozó ma 17 órakor kezdődik.

Kézilabda: Megvédi-e címét a Pick?

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 2008-ban forró hangulatú mérkőzésen verte a Veszprémet a magyar kupa döntőjében, s szerezte meg ezzel hazai közönsége előtt a díszes trófeát. Vasárnapra eldől, újabb egy évig a Tisza partján maradhat-e a serleg. A budapesti Syma-csarnokban rendezendő négyes döntőről pénteken részletes beharangozót olvashatnak majd portálunkon, elöljáróban annyit: a Pick Szeged szombaton 15.45-kor a Gyöngyös ellen játssza az elődöntőt (tévé: sport1), vasárnap 12.45-kor pedig minden valószínűség szerint a Veszprém elleni finálé , presztízsharc követketik (tévé: m1).

Vízilabda: Kapaszkodni a zöldek után

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata nagyszerűen szerepel a nemzetközi porondon, szerdán a LEN-kupa-döntő visszavágóján komoly eséllyel ugrik vízbe a Panioniosz Athén ellen a kinti 8-6-os vereség után. A hazai bajnokságban viszont – főleg a szezon első felében – többször is botlottak Komlósiék, ezért két fordulóval a vége előtt csak az ötödik helyen állnak a tabellán, s bizony nem a saját kezükben van a sorsuk. A Beton 39, a még elődöntőt érő negyedik pozícióban tanyázó FTC 43 pontot gyűjtött eddig. Első lépésben tehát a szegedieknek mindenképpen le kell győzniük a Fradit szombaton 18 órától az újszegedi sportuszodában, s ha ez sikerült, az utolsó körben szurkolhatnak a Szentesnek, hogy a Kurca partján csenjen pontot a zöld-fehérektől…

Teke: Aranyérem hibátlan teljesítménnyel?

A GabonaTransz-Szegedi TE férfi tekecsapata az elmúlt hétvégén már megszerezte történetének nyolcadik bajnoki aranyérmét. A szuperliga utolsó fordulójában Kiss Norberték a második helyezett Zalaegerszeghez utaznak. A találkozónak annyi tétje maradt csak, hogy amennyiben a Szeged nyerni tudna, százszázalékos teljesítménnyel, tizennyolc meccsen aratott tizennyolc sikerrel ünnepelhetné a bajnoki címet…

Női kosárlabda, második vonal: Indul az alsóházi rájátszás

Az amatőr női kosárlabda NB I-ben szereplő Universitas Szeged csapata a hétvégén megkezdi a 11-14. helyért zajló rájátszás küzdelmeit. A szegedi lányok szombaton 15.30-kor a SMAFC-NYME otthonában lépnek pályára.

Röplabda: A Szolnok ellen vív negyeddöntőt a HPQ

Bár csak hétfőn kerül majd sor a HPQ Szeged férfi röplabdacsapatának mérkőzésére, olvasóink figyelmét már most, Sporthétvége összeállításunkban szeretnénk felhívni erre a fontos összecsapásra. Csíkos Gáborék számára immár a legjobb négy közé jutás a tét az NB I-ben. Az elődöntőbe kerüléshez a Szolnok elleni párharcot kell sikeresen megvívniuk a szegedieknek. Az első találkozóra hétfőn 18 órakor kerül sor az újszegedi sportcsarnokban.

Előző sztori

Labdarúgás: Mindent egy lapra tesz föl a Tisza Volán

Következő sztori

Amúri darvak érkeztek