Sporthétvége: A döntőért küzd a HPQ

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt hetekben megszokottakhoz képest jóval szerényebb az előttünk álló napok sportos kínálata, ettől függetlenül izgalomban nem lesz hiány. A HPQ Szeged röplabdásai számára a bajnoki finálé a tét, a LEN-kupa-győztes pólósok a jövő évi LEN-kupa-indulásért küzdenek…

Röplabda: Visszavágásra készül a Szeged

A szegedi férfi röplabdacsapat nyolc év szünet után jutott újra a legjobb négy közé a legmagasabb osztályban. A három nyert mérkőzéig tartó elődöntő első felvonásán sima vereséget szenvedett a HPQ Kecskeméten, ám Nusser Elemér tanítványai pénteken 18 órától visszavágnának a hírös városaiknak. A belépés ingyenes! A harmadik találkozóra vasárnap 18 órakor a Bács megyeiek otthonában kerül majd sor.

Vízilabda: A szabad ég alatt az ötödik helyért

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata nemrégiben hatalmas bravúrral történelmi sikert aratott: megnyerte a LEN-kupát. A bajnokságban azonban többször is botlottak Varga Tamásék, így csak az ötödik helyen zárták az alapszakaszt. Szombattól az 5-8. helyért zajló rájátszásban éppen ezt a pozíciót kívánják megőrizni a Tisza-partiak (a Péccsel, az Újpesttel és a BVSC-vel szemben), hiszen csak ennek révén válik biztossá indulásuk a második számú európai kupasorozat következő kiírásában. Szombaton déli 12 órakor a BVSC-t fogadja a Beton a már “sátortalanított” újszegedi sportusziban.

Női vízilabda: A fővárosban a bajnok

A női vízilabda OB I/B legutóbbi, szegedi játéknapján biztossá vált: az Universitas Szeged megvédi címét, s idén is megszerzi az aranyérmet. Az ősztől a tervek és remények szerint az A csoportban szereplő alakulatra ettől függetlenül még két forduló vár a B osztályban. Hannauer Péter lányai vasárnap a fővárosban utaznak, ahol a Hajós Alfréd-uszodában 11.15-től a Villanó Fókák Kecskeméttel, 13.45-től pedig a Debreceni Öreg Harcsákkal mérkőznek. Aligha kétséges, hogy újabb hat ponttal lesznek gazdagabbak…

Előző sztori

Utazás: Egyiptomi üdülés és Nagy Feró Debrecenben

Következő sztori

Hátország: Két Volán-négyes Szolnokon