Péntek: Balta a fejbe – bemutató a Kisszínházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lőrinczy Attila: Balta a fejbe című tragikomédiáját mutatják be a Kisszínházban pénteken este, a Nagyszínházban a Kalózkalandra vágyókat várják. A Reökben ismét B, mint Béjart – Maurice Béjart, a legendás koreográfus életét bemutató programsorozat második része. A Közéleti Kávéház a Somogyi-könyvtárban Buda Ferenc Kossuth-díjas költőt látja vendégül, és a Csík zenekar koncertje lesz az IH-ban péntek este. Az India klubban Indiai barangolások címmel kultúrtörténeti előadást tart Leveles Zoltán hindu szerzetes. A Belvárosi Moziban folytatódnak a Francia Filmnapok, pénteken is érdemes moziba menni, és mozgalmas vagy kevésbé mozgalmas bulikba várnak mindenkit estére.

Színházi bemutató

Lőrinczy Attila: Balta a fejbe című tragikomédiáját mutatják be a Kisszínházban pénteken este 19 órakor. Shakespeare-i fogantatású szocio-komédia ez, valamelyik külvárosból, piti kis nagyvállalkozók, mennyei örömlányok, egy apa szelleme, mindenféle nőszemélyek, na és a nagypapa, aki fia hamvairól egészen különleges módon gondoskodik. Mai szleng shakespeare-i verselésben, tele nyelvi leleménnyel. Szereplők: Barnák László, Egger Géza, Szilágyi Annamária, Schlanger András, Fekete Gizi, Gubík Ági, Varga Dorottya, Vass Viktória, Pataki Ferenc, Járai Máté, Márkus Melinda, Székhelyi József, Csorba Kata. Rendező: Tasnádi Csaba. A bemutatóra a Nemzeti premier 1. bérlet érvényes.

A Nagyszínházban pénteken 19 órakor Kalózkaland – bérletszünet.

B, mint Béjart a Reökben

Péntek 18 órakor a Reökben ismét B, mint Béjart.  A 4 alkalomból álló programsorozat márciustól júniusig havi egy előadással jelentkezik. Az előadások tematikusan mutatják be Maurice Bejart életét a gyermekkortól, a Laussanne-ban eltöltött évig. A Béjart személyét, munkamódszereit és kimagasló koreográfiáit érintő beszélgetések állandó vendége Nagy Zsuzsanna táncos, aki ízelítőt nyújt a XX. század egyik legkiemelkedőbb koreográfusának mozgásanyagából. Az előadásokban eredeti Béjart felvételek és balettjeinek videóanyaga látható. Meghívott vendégként Lőrincz Katalin, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára tart beszámolót a mesternél töltött évekről. A program ingyenesen látogatható.

Közéleti Kávéház a Somogyi-könyvtárban

Pénteken 17 órakor a Somogyi-könyvtárban Csönd, ének, csönd… Vendég: Buda Ferenc Kossuth-díjas költő. A Somogyi-könyvtár és a Közéleti Kávéház közös rendezvényén közreműködnek a Szabad Waldorf Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai és tanítványai, a Grotowski Színházi Labor és Haraszti Dóra (furulya). Beszélgetőtársak: Liszkai Tamás és baráti köre.

A Csík zenekar koncertje az IH-ban

Az IH Rendezvényközpontban pénteken 19 órakor a Csík zenekar koncertje, vendég: Kiss Tibor. A Csík Zenekar, amely tavaly ünnepelte huszadik születésnapját, eddig hat önálló népzenei albumot adott ki. Az utóbbi időben azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy a Quimby, a Kispál és a Borz és a Tankcsapda dalait “csíkosították”, a magyar és az erdélyi autentikus népzenét könnyűzenével ötvözték. Jegyár: elővételben: 1500 Ft, koncert napján: 1800 Ft.

Indiai barangolások

B-612 Kulturális Műhelyben (Szeged, Bécsi krt. 7.) pénteken 19 órakor India klub. Indiai barangolások címmel indiai kultúrtörténeti előadást tart Leveles Zoltán hindu szerzetes. 2009 kora tavaszi indiai útjáról. Közel két hónap alatt Indiai déli részétől a Himalájai híres zarándokhelyekig, rengeteg helyszínt keresett fel. Himalájai jógik, bengáliai bambusz-falvak, indiai életképek, bölcsességek – az India Klub az előadást fényképek vetítésével, és a szokásos indiai teakóstolóval teszi élethűvé.

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:
19 órakor: A látogató (The Visitor) – feliratos amerikai film, rendező: Thomas McCarthy.
21 órakor: Vicky Cristina Barcelona – amerikai-spanyol vígjáték, rendező: Woody Allen.

A Belvárosi Mozi pénteki műsora:

A Zsigmond Vilmos teremben:
14, 16, 18, 20 és 22 órától: Szörnyek az űrlények ellen 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Conrad Vernon, Rob Letterman.

A Balázs Béla teremben:
15 órakor: Friss levegő Filmklub – Indul a bakterház – színes magyar vígjáték, rendezte: Mihályfi Sándor.
18.15-kor és 20.30-kor: 13. Francia Filmnapok – Versailles – színes, feliratos dráma, rendezte: Pierre Schöller, szereplők: Guillaume Depardieu, Max Baissette de Malglaive, Judith Chemla, Aure Atika. A filmről és a 13. Francia Filmnapokról bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

A Csőke József teremben:
16.15-kor  Papírrepülők – színes, magyar játékfilm. Rendező: Szabó Simon.
18.30- kor: Gettó milliomos – színes, feliratos angol-amerikai dráma. Rendező: Danny Boyle.
20:45-kor: Őrült Szentivánéj – színes feliratos lett-angol-osztrák-orosz film. Rendezte: Alexander Hahn.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban pénteken 20 órakor Minimál Bogart.
A Jazz Kocsmában (Kálmány Lajos u. 14.) péntek este 20 órakor Frankie Látó Duo.
A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkó Láz – Lemezlovas: Novák / Southern Comfort Party ajándékokkal.
A JATE Klubban pénteken 22 órakor Péterfy Bori koncert. Fütyülős akció! A koncert után party dj. Fraser-rel!
A H2O Clubban (Felső Tiszapart, Vízitelep) pénteken este Karaoke házibuli. Fellép: DJ. Sindel. A belépés ingyenes.
Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) pénteken este Friday’s night party – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig. Fellép: DJ Gureega.
A Centrál Kávézó és Retro Clubban (Széchenyi tér 3.) pénteken este Lángol a pult mixer show.
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) pénteken este Sláger Disco, kívánságpéntek.
A Caffe Cuba-ban (Ady tér 2.) péntek este Friday night. Asztalfoglalás: 62/325-324.
A Garaboncziás Borozóban (Kálvária sgt. 9-11.) péntek este Mangod Inc, Wrong Side Of The Wall, Dharma, Blizard.

Előző sztori

Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Bozóki Antal: Nyíltan a vajdasági problémákról!

Legutóbbi hasonló cikkek