Bulvár

Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek Szegeden

Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek Szegeden

2009. április 16., csütörtök
Panel Reneszánsz Fesztivált rendeznek Szegeden

A már évek óta folyó panelprogram során egymás után újulnak meg a lakótelepek szürke, jellegtelen épületei. Szegeden vasárnap immár másodjára megrendezendő Panel Reneszánsz Fesztivál szervezői azonban úgy vélik, mit sem ér egy ilyen városkép-fejlesztési folyamat, ha az nem jár karöltve e városrészek kulturális életének megújításával.

Az egész napos rendezvény rendkívül színes kínálatában a legfiatalabbaktól az idősekig mindenki meg találhatja az ízlésének megfelelő programot. Szeged északi panel lakóövezetében már a reggeli óráktól körhinta, játszóház, családi akadályverseny, kézműves-foglalkozás, valamint gyermek- és felnőtt-táncház várja az érdeklődőket. A szervezők közlése szerint a nap egyik leglátványosabb mozzanata minden bizonnyal a délelőtti Panel Reneszánsz Felvonulás lesz. A díszes, színes, zenés felvonulást zászlódobálók és óriás fenevadak, valamint egy igazi vásári hoppmester vezeti majd. A fesztivál részeként kirakodóvásárt is rendeznek, melyen az árusok nemcsak portékájukat kínálják, hanem mesterségük csínját-bínját is bemutatják, így a látogatók akár ingyen is hazavihetnek egy-egy saját maguk által készített "vásárfiát", sőt este kiállítás is nyílik a nap során készült alkotásokból. A forgatag része az "Ízek Utcája" is, ahol frissen sültek, virsli, kürtős kalács várja az éhes szájakat. A nap előrehaladtával a gyermekközpontú programokat felnőtteket megmozgató rendezvények váltják: lesz íjász verseny, családi zsákban futás, és a hagyományos rúdkitartó bajnokságon megválasztják a "Panel Erős Emberét". Mindeközben két színpadon váltakozva lépnek majd fel az együttesek: a Mentés Másként Trió világzenével, a Rozsdamaró zenekar vonós népzenével, Patyi Zoltán és barátai pedig "borivóknak való" muzsikával szórakoztatja a nagyérdeműt. A Pavane Történelmi Táncegyüttes tagjai korhű viseletben középkori és reneszánsz udvari táncokat adnak elő, a Kövér Béla Bábszínház művészei pedig a Rest mese című vásári komédiát mutatják be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.