Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Nem volt elég a szuperfinis – Bajnok az MKB-Sopron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

szeviepsopron11Három negyeden át enerváltan kosárlabdázott a Szeviép-Szeged az MKB-Euroleasing Sopron elleni női bajnoki döntő negyedik összecsapásán, s bár az utolsó negyedben szívszaggató hajrába kezdtek Zserzserunováék, a vendégek néhány pontocskát megőriztek előnyükből. A hűség városának együttese ezzel zsinórban harmadszor szerezte meg az aranyérmet. A Szeviép története során először állhatott a dobogó második fokára.

Utoljára öt évvel ezelőtt volt ennyi néző az újszegedi sportcsarnok lelátóin női kosárlabda-találkozón, amennyien vasárnap délután kilátogattak a Szeviép-Szeged és az MKB-Euroleasing Sopron bajnoki döntőjének negyedik mérkőzésére. Igaz, azon a bizonyos 2004-es derbin a szegedi együttes nem is lépett pályára, a Szolnok és a Sopron magyarkupa-döntőjére érkezett drukkerek teremtettek akkor remek hangulatot. Ezúttal végre a szegedi lányokért szorítani jött össze jó félháznyi nézősereg, benne a soproni kemény maggal hangpárbajt vívó hazai ultrákkal.

2-1-es vezetéssel érkezett vasárnap Szegedre az utóbbi két esztendő aranyérmese, azzal az eltökélt szándékkal, hogy pontot tesz a bajnoki döntő végére. Nos, a soproniak tervét végül siker koronázta, ám az utolsó percekben bizony a sípmesterek enyhe jóindulatára is szükségük volt ahhoz, hogy pezsgőzhessenek.

Furcsa mérkőzést vívott egymással a favorit és a trónkövetelő, hiszen az első három negyedben úgy tűnt, semmi esélye sincs a Szegednek. A hazai lányok fáradtan, enerváltan kosárlabdáztak, sem lábbal, sem fejben nem vették föl a versenyt a Sopronnal. A vendégek támadásban szinte mindig megtalálták az üres embert, aki a legtöbb esetben nem is hibázta el a ziccert. Székely Norbert együttesének védekezésével sem tudtak mit kezdeni a Tisza-partiak, akik közül harminc percen át csak Maslowskinak ment igazán a játék. Persze nincs mit csodálkozni azon, hogy elfáradt a Szeviép: hat nap alatt negyedszer csapott össze a két gárda, s az Euroligában edződött ellenfél sokkal jobban hozzászokott az efféle sorozatterheléshez. Nehézkesen mozogtak a fehérek kulcsemberei, ezúttal az ismét egy percet sem pihenő Fürész Emőke és Németh Bernadett sem tudta hátára venni a csapatot. A soproni magas emberek feltartóztathatatlannak bizonyultak a kezdeti szakaszban, Macleod pedig nagyszerűen irányította az MKB támadásait. Mindez oda vezetett, hogy már a vendégszurkolók örömére végre remeklő Milovanovics duplájával már a 13. percben tíz pontnál nagyobb különbség alakult ki (17-28). A nagyszünetre is tíz pont előnnyel vonulhatott Székely Norbert alakulata (31-41). A harmadik tíz percben folytatódott a soproni örömjáték: Eördögh és Macleod hármasa is utat talált a gyűrűbe, Honti és Holt pedig a palánk alól értek el könnyű duplákat. Az utolsó negyed előtt már tizenöt ponttal „ment” a címvédő (50-65). Az egész csarnokban ekkor talán csak Székely Norbert soproni vezetőedzőnek és Török Zoltán klubelnöknek szökött az egekbe a vérnyomása: a vendégek két meghatározó embere néha – kívülről úgy tűnt – túljátszotta szerepét, színészi alakításaikat talán legfeljebb saját drukkereik díjazták…

A záró felvonásban varázsütésre megtáltosodott a Szeviép: két idegenlégiósunkat, Zserzserunovát és Maslowskit egész egyszerűen nem tudták már tartani a hűség városiak. Hét pontra jött föl a Szeged, majd két perccel a vége előtt már csak öt pont volt a különbség (67-72), tomboltak a hazai nézők. A játékvezetők azonban amikor kellett, néhány ítéletükkel megsegítették a hullámvölgybe került bajnokot, így közelebb már nem tudtak lopózni a Tisza-parti lányok. (Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy hiába kísérletezett Donkó Orsolya, a cserepadról ezúttal egyetlen pont sem érkezett, ami rendkívül hiányzott a végelszámolásnál…) 25 másodperc volt hátra, mikor Milovanovics büntetőjével 75-69-re alakította az állást, mire érkezett a jól ismert kórus: „Izzik a csarnok, itt a magyar bajnok!”.

Izzott is a csarnok: a szegedi nézősereg felállva, vastapssal ünnepelte a Szeviép-Szeged gárdáját, mely történetének legnagyobb sikerét aratva megszerezte a 2008/2009. évi magyar bajnokság ezüstérmét.

Természetesen a Sopronnal is kijárt az elismerés: Honti Katáék zsinórban harmadszor bizonyultak a legjobbnak.

Uniqa női kosárlabda NB I, döntő, 4. meccs: Szeviép-Szeged – MKB-Euroleasing Sopron 71-76 (17-26, 14-15, 19-24, 21-11). Szeged, 1500 néző.
Szeviép: Németh B. 13/3, Fürész 7/3, Laczi 7/3, Maslowski 23, Zserzserunova 21. Csere: Szakács, Vincze, Russai. Vezetőedző: Donkó Orsolya.
Sopron: Macleod 14/9, Honti 15, Holt 10, Milovanovics 15/9, Horti 14. Csere: Krivacsevics 2, Eördögh 5/3, Horváth Zs. 1. Vezetőedző: Székely Norbert.

Az MKB-Euroleasing Sopron 3-1-es összesítéssel nyerte meg a bajnoki döntőt.

Tovább olvasom

Sport

Anyai örömök elé néz Márton Anita súlylökő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Februárra várják férjével első gyermeküket.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is pont nélkül az SZVSE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

A hétközi fordulóban 3-1-re kikaptak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mario Sostaric szerezte az idény első gólját – a Dabas ellen.

Tovább olvasom

Aktuál