Bulvár

Még idén elkészülhet az új múzeumi raktárépület

Még idén elkészülhet az új múzeumi raktárépület

2009. április 6., hétfő
Még idén elkészülhet az új múzeumi raktárépület

Aláírták a Csongrád Megyei Önkormányzat által fenntartott Móra Ferenc Múzeum új raktárépületének adásvételi szerződését. A telket a rajta lévő raktárral együtt a KÉSZ Gamma Ingatlanhasznosító Kft.-től vásárolja meg a Csongrád Megyei Önkormányzat. A dokumentumot Magyar Anna közgyűlési elnök és Szögi Imre a cég ügyvezetője látta el kézjegyével - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata.

Sikertörténetnek nevezte az új múzeumi raktárépület beszerzését

Halmai László,

a Csongrád Megyei Közgyűlés Tulajdonosi Bizottságának elnöke. Az aláírás után kiemelte, hogy sikertörténet ez azért, mert a korábbinál másfélszer nagyobb helyet tudnak biztosítani a műtárgyaknak és a restaurátor szakembereknek és sikertörténet azért is, mert a megvásárláshoz plusz forrás befektetésére nem volt szükség, az adásvétel összegét teljes egészében fedezte a régi raktár eladásából befolyt pénz. Mint

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke fogalmazott: a kultúrára, a kulturális értékek megőrzésére fordított pénz mindig jó helyre kerül.

Gaskó Béla

, a Móra Ferenc Múzeum általános igazgatóhelyettese pedig azt mondta, hogy ennek köszönhetően Európa legmodernebb raktárépületében dolgozhatnak majd. Mint hozzátette, azt a tudást, amit az új raktárba kerülő műtárgyak jelentenek, mindenképpen meg kell őrizni az utókornak. Az aláírás után

Szögi Imre

, a KÉSZ Gamma Ingatlanhasznosító Kft. ügyvezetője elmondta, hogy folyik az engedélyes tervek készítése, azokat hamarosan teljesen befejezik. Az új raktárépületet, amely a Cserje sori ipari parkban lesz, várhatóan még az idén birtokba vehetik a múzeumi szakemberek. A projekt teljes költsége bruttó 640 millió forint. A raktár egy kétszintes épület lesz, amely egy közel 12.000 négyzetméter nagyságú területen készül el. Alapterülete 4000 négyzetméter lesz, amely a későbbiekben még mintegy 700 négyzetméterrel bővíthető. Az épületben a gyűjteményi raktárak mellett restaurátor-helyiségeket is kialakítanak - tudatta a sajtószolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.