Sport

Labdarúgás: Győzelmi pályára állna a Tisza Volán

Labdarúgás: Győzelmi pályára állna a Tisza Volán

2009. április 3., péntek
Labdarúgás: Győzelmi pályára állna a Tisza Volán

Négy vesztes mérkőzéssel a tarsolyában fogadja szombaton a Gyulai Termál FC-t a Tisza Volán SC a labdarúgó NB III-ban. A SZEGEDma.hu szokása szerint részletes tudósításban számol majd be róla, sikerül-e megszakítaniuk a rossz sorozatot a szegedi fiataloknak. Ezenkívül természetesen ismét nyomon követjük a megyei bajnokságok történéseit is.

Sikerült Gyula bevétele

! Ezzel a címmel jelent meg cikkünk tavaly szeptember 6-án. Olvasóink bizonyára még emlékeznek, a nyáron teljesen átalakított, megfiatalított szegedi alakulat első győzelmére az őszi szezonban is sokat kellett várni, de annál édesebb volt az íze. Akkor három vereség és egy döntetlen után szerezte meg a három pontot a Volán Gyulán, most négy vereség áll a Tisza-partiak neve mellett, mikor a Békés megyei gárdával kell farkasszemet néznie. Csalódott csapatok csatája. Ha a múlt héten így jellemeztük a Szeged budafoki fellépését, akkor a Gyula szombati vendégjátékára még találóbb lehet ez a megfogalmazás. A Termál FC is mindössze egy pontot szerzett ugyanis tavasszal: előbb 1-1-et játszott odahaza az Orosházával, majd elmaradt az Algyő elleni meccse, ezt követően Budafokon kapott ki 1-0-ra, az elmúlt héten pedig a nem túl acélos Kiskunfélegyháza lepte meg őket hazai környezetben (1-2). Mindkét együttes javítani szeretne tehát a szombaton 16 órakor kezdődő „hatpontos” mérkőzésen. A Volán 24 ponttal a kilencedik, a Gyula 21 ponttal a tizedik helyen áll, fontos lenne tehát, hogy győzni tudjanak a Buchholcz-legények. Ha ez összejön, akár remek kis sorozatba is kezdhetnének Baji Renátóék, hiszen egy hét múlva ugyancsak hazai pályán a Dabast fogadják, majd a sereghajtó Jászapátihoz látogatnak. De ne szaladjunk ennyire előre, az első feladat a három pont megszerzése a fürdőváros együttese ellen. A Tisza Volán csikócsapata hatalmas elszántsággal készült az elmúlt napokban. A budafoki vereség lelkileg nagyon megviselte a társaságot, hiszen a nagyszerű játék és a kialakított helyzetek tömkelege pontszerzéssel kecsegtetett, ám a fiúknak már sikerült túltenniük magukat a történteken, s szombaton szeretnének bizonyítani vezetésüknek és közönségüknek, akik maximálisan kiállnak a gárda mellett. Ez a szeretet nagyon sokat jelent ebben a „döcögős” időszakban. A felkészülést sajnos ismét rengeteg sérülés és betegség nehezítette. Többen is pályára léptek a héten a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem közötti egyetemi bajnokin, ahol egyrészt a Pécs NB II-es játékosaival találkozhattak, másrészt viszont az ütközet nyomait csak a csütörtöki gyúrás tudta eltüntetni... Ami a szombatot illeti, biztosan nem játszhat a lágyéksérüléssel bajlódó

Beretka Péter

, az őszi találkozó egyik hőse pihentetéssel kúrálja magát.

Vida Gergely

edzésen kapott rúgást, játéka kérdéses, ahogy az újra belázasodott Szabó Attiláé is. A műtött

Huszárik Zsolt

megkezdte a mozgást, de mérkőzésen még nem bevethető.

Garamvölgyi Bence

és

Barna Dávid

is a maródiak között szerepel, utóbbit műteni is kell.

Herczeg Gábor

hétfőn szenvedett sérülést, míg

Kazi László

Budafokon kapott rúgást – a támadó hozzáállásával mindezek mellett nagyon elégedetlen

Buchholcz Gábor

vezetőedző, aki ezért a héten külön el is beszélgetett Kazival. A kapusok közül

Dongó Dénesnek

továbbra is lábfajdalom okoz gondot, míg

Czirják Tamás

a hét elején lázas volt, csütörtökön edzett először. Örömteli hír viszont, hogy

Baji Renátó, Gerebicz Attila

és

Szabó Tamás

vállalni tudják a játékot, bár a kihagyás nyomai még látszanak rajtuk... „Problémáink ellenére nyerni akarunk szombaton, gólokkal szolgálnánk ki a szurkolóinkat, akik az enyhe időjárásban reményeink szerint nagy számban látogatnak majd ki a Felső Tisza parti stadionba. Mindenki tudja és átérzi, milyen fontos számunkra ez a találkozó. Játékunkkal eddig sem volt komolyabb gond, bízom benne, hogy végre a szerencse is mellénk áll ” – fogalmazta meg várakozásait portálunknak a Szeged mestere.

A Tisza Volán SC kerete a mérkőzésre:

Czirják,

Erdei Gergő

(kapusok) –

Mészáros Zoltán, Búzási Péter, Udvari Szabolcs, Grünwald Attila, Dargó Balázs

, Vida, Gerebicz,

Mórocz Zsolt, Szilágyi Norbert

, Baji R.,

Harmos Zsolt, Frank Attila, Drágity Dusán, Török Ádám, Füle Mátyás

, Szabó T.,

Bárdosi Nándor, Vágó Andor

.

Emlékeztetőül az őszi találkozó jegyzőkönyve:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 5. fordulójában: Gyulai Termál TC – Tisza Volán SC 1-2 (1-0).

Gyula, 200 néző, vezette: Rácz B.

Gyula:

Kulcsár – Varga (Süli), Ráfi, Valentényi, Pribojszki – Nyúl, Laurinyecz – Bagi (Rostás), Czira, Bozsó (Bányai) – Miklya. Játékos-edző: Dobi Róbert.

Tisza Volán:

Dongó – Mészáros, Grünwald, Dargó, Szabó A. (Török Á.) – Szilágyi (Nagy Zs.), Mórocz – Baji R., Huszárik (Papp Á.), Beretka – Kazi. Edző: Buchholcz Gábor. Gólszerző: Miklya M. (15’), illetve Mészáros Z. (57’), Beretka P. (75’).

Így játszott a Gyula az elmúlt héten:

A labdarúgó NB III Alföld csoport 19. fordulójában: Gyulai Termál FC – Kiskunfélegyházi HTK 1-2 (1-1).

A gyulai gólt Miklya szerezte.

Gyula:

Harman – Ráfi, Bányai P., Tóth-Kovács, Sipka – Okos, Valentényi (Laurinyecz), Horváth D., Lengyel – Dobi, Miklya (Bíró). Játékos-edző: Dobi Róbert.

Az NB III Alföld csoport állása:

1.Érdi VSE193931-14
2.Budafoki LC193831-17
3.Kecskeméti TE II.193750-22
4.Bp. Honvéd B.193742-17
5.Szolnoki Spartacus193741-22
6.Hódmezővásárhely193636-27
7.Algyő SK183537-22
8.Orosháza FC193239-29
9.Tisza Volán SC192427-31
10.Gyulai Termál FC182130-29
11.FC Dabas192130-36
12.Monor SE192026-45
13.Izsáki Sárfehér SE191721-38
14.Újbuda TC191628-56
15.Kiskunfélegyháza191215-45
16.Jászapáti VSE1968-42

Az NB III Alföld csoport 20. fordulójának párosítása:

Tisza Volán SC – Gyulai Termál FC, Algyő SK – Izsáki Sárfehér SE szombaton 16 órakor; Kiskunfélegyházi HTK – Újbuda TC, Jászapáti VSE – Orosháza FC, Bp. Honvéd B – Érdi VSE, Kecskeméti TE II. – Hódmezővásárhelyi FC, Szolnoki Spartacus – Monor SE, FC Dabas – Budafoki LC vasárnap 16 órakor.

A megyei I. osztály 20. körében:

Mindszent – Csongrád, Szentesi Kinizsi – Ásotthalom szombaton 16 órakor; Kiskundorozsma – Tápé, Sándorfalva – Kiszombor, Balástya – Röszke, Mórahalom – Kistelek, SZVSE-Gyálarét – Tiszasziget vasárnap 16 órakor.

A megyei II. osztály 20. körében:

Tömörkény – USC Tanárképző, Csanádpalota – Baks, Újszegedi TC – Csanytelek, Fábiánsebestyén – Apátfalva, Székkutas – Forráskút, Deszk – Makó II. szombaton 16 órakor; Zsombó – Szőreg, Bordány – Üllés vasárnap 16 órakor.

A megyei III. osztály 16. fordulójában:

Algyő II. – Szatymaz szombaton 13.30-kor, IKV Alsóváros – Cartel-Balástya szombaton 15.30-kor; Pusztamérges – Szegvár, Csongrád-Öregfiúk – Zákányszék, Kübekháza – Földeák, FK 1899 Szeged – Öttömös, Domaszék – Ruzsa vasárnap 15.30-kor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.