Bulvár

"Hamiskártyások" - klónkártyával próbáltak pénzt felvenni

"Hamiskártyások" - klónkártyával próbáltak pénzt felvenni

2009. április 3., péntek
"Hamiskártyások" - klónkártyával próbáltak pénzt felvenni

Három román állampolgárt értek tetten a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai mára virradó éjszaka, miközben a Makkosházi körúton lévő egyik áruház parkolójában elhelyezett bankautomatából próbáltak pénzt felvenni hamis bankkártyával - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A tegnapi nap folyamán a gyanúsítottak több szegedi helyszínen kísérleteztek négy különböző klón kártyával, melynek során közel félmillió forinthoz jutottak. Az érintett bank biztonsági osztálya erről értesítette is a rendőrkapitányságot, majd nem sokkal éjfél előtt az egyik Makkosházi körúton lévő automata ismét jelzett. A helyszínre irányított rendőrjárőrök tetten értek egy 21 éves román férfit és 38 éves nő társát, miközben éppen egy újabb hamis kártyával próbálkoztak. A ruházat átvizsgálás során a rendőrök egy autó indítókulcsát is megtalálták, ezért átvizsgálták az érintett parkolót is. Az egyik várakozó járműben ült egy 41 éves román férfi, akiről kiderült, hogy a két korábban elfogott gyanúsított társa. A járőrök mindhárom személyt előállították, ám kihallgatásuk során egyetlen szót sem voltak hajlandóak mondani. Az autóban a rendőrök találtak 1200 eurot és további hamis bankkártyákat is. A gyanúsítottakat a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és mai napon visszaélés készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel bűntett megalapozott gyanúja miatt előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.