Sport

Felavatták a megújult Maty-éri olimpiai központot

Felavatták a megújult Maty-éri olimpiai központot

2009. április 30., csütörtök
Felavatták a megújult Maty-éri olimpiai központot
matyeratadas13

Átadták a 350 millió forintból megújult Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központot a Szeged melletti Maty-éren; a korszerűsítés az utóbbi idők legnagyobb sportcélú állami beruházása volt - hangsúlyozta a szalagátvágást megelőzően a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet megbízott főigazgatója.

Vass Károly

hozzátette: ez egy olyan pálya, melyet 10-15 évente fel kell újítani, és ezzel a munkával egy olyan korszerű létesítményt adtak át, mely már az elmúlt években is számtalan eredményt hozott, és remélik, hogy a jövőben sem lesz ez másképp.

Horváth András,

az intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta: a munka tavaly október elején kezdődött és határidőn belül sikerült befejezni. Elengedhetetlen volt a felújítás, hiszen 2010-ben Szegeden rendezik az egyetemi evezős világbajnokságot, erre a versenyre a nemzetközi szabályoknak megfelelően a korábbi hatról nyolcra kellett bővíteni az evezős pályák számát. A bójatartó kötélzet cseréje mellett a pálya mindkét oldalán teljes hosszban elkészült a partfalvédelem, beszereztek egy új, nyolcállásos indítómólót az evezősök számára és bővítették a televíziós állásokat is. Az átalakításnak köszönhetően a nézők testközelből láthatják majd a sportolókat, hiszen az első versenysáv mindössze tíz méterre van a parttól. A pályát azonnal használatba veszik, a hétvégén ugyanis megrendezik a szokásos, nemzetközi idénynyitót, a Simády Béla-Emlékversenyt. A megmérettetésre csaknem fél ezren érkeznek, Horvátországból, Szerbiából, Szlovákiából jelezték többen a részvételt, de osztrák versenyzőket is várnak - tette hozzá a létesítmény vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.