Döntőben az SZTE-Szedeák U20-as együttese

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fantasztikus győzelmet aratott az esélyesebb Budapesti Honvéd ellen az SZTE-Szedeák U20-as gárdája a B csoportos kosárlabda-bajnokság elődöntőjében. A szegedi fiúkra a Debrecen vár a kora esti fináléban. Nyilas István tanítványai sikerükkel kivívták maguknak a jogot, hogy jövő hét végén az A csoport két legjobbjának társaságában az országos „nagy” final fourban is szerepelhessenek!

Az SZTE-Szedeák U20-as csapata a B csoportos bajnokság mai elődöntőjében saját pályáján, a Dózsa György úti csarnokban fektette két vállra a Bp. Honvéd együttesét. Azt a Bp. Honvédot, mely mindössze két vereséget szenvedve nyerte meg a Nyugati csoport küzdelmeit, s melyet a szakemberek toronymagas esélyesnek tartottak. A Tisza-parti legények azonban nem azért utaztak a fővárosban, hogy sokat törődjenek a papírformával! A felnőtt B csoportos meccseken is edződött játékosok nem ismertek lehetetlent, s hatalmas csatában sikerült felülmúlniuk a házigazdát. A legeredményesebb Puszta Dávid (képünkön) volt 18 ponttal, de mindenki kivette részét a sikerből.

A bajnoki fináléban ma 17 órától a Debrecennel találkozik Nyilas István gárdája.

A döntőbe jutással a fiúk kiharcolták a részvételt az országos final fourban, amelyet a jövő hét végén rendeznek az A és a B csoportos bajnokság első két-két helyezettjének részvételével.

Férfi kosárlabda NB I/B U20, elődöntő: Bp. Honvéd – SZTE-Szedeák 74-75 (19-20, 16-23, 21-11, 18-21).
SZTE-Szedeák: Tóth V. 15/3, Puszta 18/6, Szabad 5/3, Varga D. 1, Mészáros J. 12 Csere: Rozs 16, Széll 2, Blahó 4, Somlyai, Horváth J. 2 Edző: Nyilas István.

Előző sztori

Ismét útjára indult az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program

Következő sztori

A hét recepje: Sonkahegyek – de mit egyek?