Bulvár

Bűntársa háza előtt parkolt a tolvaj

Bűntársa háza előtt parkolt a tolvaj

2009. április 12., vasárnap
Bűntársa háza előtt parkolt a tolvaj

Megállt a lopott járművel a bűntársa háza előtt a tolvaj, ez lett a veszte - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szombaton délután egy szegedi férfi vásárolni indult Mercedes típusú kisteherautójával az egyik szegedi hipermarketbe. Miközben a bevásároló kocsit tolta, felhívta a fia, hogy látja őt az egyik Rókusi körúti társasház előtt parkolni. Erre a sértett azonnal kiment az áruházból és ekkor észlelte, hogy a járművének csak hűlt helye van a parkolóban. A fia az apja kisteherautója után fordult, mivel azzal időközben már elindultak a tolvajok, közben pedig hívta a rendőrség segélyhívószámát. A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei szintén a tolvajok nyomába eredtek a sértett útmutatása alapján. Időközben az elkövetők az E5-ös út Balástya előtti szakaszán kiugrottak a járműből és beszaladtak a „susnyásba", mivel észlelték, hogy követik őket. Míg a sértett hozzátartozói, valamint a szegedi és a kisteleki rendőrök a tolvajokat keresték, a Szegedi Rendőrkapitányság készenlétes nyomozói a megadott személyleírás alapján adatgyűjtést végeztek abban a társasházban, ami előtt a tolvajok megálltak. Sikerült is beazonosítani az egyik elkövető személyazonosságát. Amikor az országos elfogatóparancs kiadását kezdeményezték volna, akkor érkezett a bejelentés, hogy a hozzátartozók megtalálták az elkövetőket a bokrok között rejtőzve. A Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai mindkét férfit előállították, majd átadták őket szegedi kollegáiknak. A Szegedi Rendőrkapitányság a 32 és 42 éves szegedi lakosokat gyanúsítottként hallgatta ki lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt. Mivel egyikőjük sem ismeretlen a hatóság előtt, a rendőrség őrizetbe vette őket és előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására - tudatta a sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.