Közélet

Brutális mértékű is lehet a gazdaságunk visszaesése

Brutális mértékű is lehet a gazdaságunk visszaesése

2009. április 27., hétfő
Brutális mértékű is lehet a gazdaságunk visszaesése

Míg a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, Ocskó Péter Whasingtonban az IMF hétvégi tanácskozásán úgy nyilatkozott, hogy 6% közelében lesz a magyar gazdaság visszaesése, ezzel szemben ennek a duplájára, 10-12 százalékos gazdasági visszaesésre számít idén és jövőre Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke, aki a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének kaposvári konferenciáján beszélt erről – számol be cikkében az mno.hu.

A recessziós környezetben

Járai

a legnagyobb költségvetési kockázatot a szerinte felültervezett adóbevételekben látja. Mint mondta, a bonyolult adórendszer az adóelkerülőknek kedvez, ezért annak egyszerűsítését, valamint az adóterhelés csökkentését sürgeti. Az adófizetők bázisának szélesítése ugyanis összességében több bevételt eredményez – tette hozzá Járai. Adócsökkentés nélkül a közszolgálati dolgozók fizetésének vásárlóereje 2010-ben tovább csökken, ha az Országgyűlés elfogadja a kormány javaslatát a bérek befagyasztásáról és a 13. havi fizetés eltörléséről – írja az mno.hu. A teljes cikket az

mno.hu-n itt

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.